Princeza Dajana je, slobodno možemo reći, jedna od ikona savremenog doba. Osim toga što je pamtimo kao jednu od neprikosnovenih i nežnih žena koje su pomerale granice koje su im bile postavljene – Dajanu pamtimo i po njenom prepoznatljivo sofisticiranom stilu i izraženoj prirodnoj lepoti. Iako smo kasnije saznali da se kao devojka borila sa anoreksijom i slikom koju je imala o sebi, ona je sa godinama stasala u sigurnu ženu, koja drži do sebe i zrači neverovatnom energijom. Uz njenu sjajnu ličnost i dobrotu koja joj je isijavala iz očiju, pamtimo njenu, sada već čuvenu kratku kosu, plavi ajlajner i rumenilo koje je izgledalo kao da je baš u tom trenutku prirodno “uhvatilo sunce” – a u nastavku teksta pronađite koje su to najvažnije beauty lekcije kojima nas je Dajana naučila, a da toga verovatno nije bila ni svesna.

Lepi smo spolja samo ako zračimo iznutra

Sva lepota ovoga sveta ne može sakriti i prikriti naše crte ličnosti. Iako je simetrija lica dokazano prijatna oku i lepa, iako imamo ideal punih usana, malog i simetričnog nosa ili prodornih očiju – sve pada u vodu ako lice koje je lepo nije i izražajno. Naša ličnost i unutrašnja priroda izraziće se kroz naš pokret, govor tela i izraze lica, i ako smo mi nezadovoljni, zlobni ili pakosni, to će odbijati ljude od nas ma koliko bili savršeni. Princeza Dajana nije bila idealno lepa, iako je kao takvu pamtimo. Ali je bila harizmatična, draga i velikodušna – i to je ono što nas je prvenstveno privlačilo i činilo je lepom.

Kratka kosa može biti podjednako ženstvena kao duga

Mnogi muškarci, ali i mnoge žene – ženstvenu energiju i lepotu vezuju za dugu kosu. Nekako, ta povezanost je toliko puta bila naglašena od strane ljudi u našoj okolini, da smo verovatno i same nesvesno počele da verujemo u nju i mislimo da je osećamo. Ipak, potrebno nam je više žena kao što je Dajana, koja je na ličnom primeru pokazala da kratka kosa ne mora isključivati ženstvenost i elegantnost. Ona je postala poznata po svojoj kratkoj kosi punoj volumena, u stilu osamdesetih godina, koja joj je uokvirivala lice. Frizura kakvu je nosila Dajana je slobodna, laka za održavanje i veoma seksi, i svaka devojka bi trebalo barem jednom u životu da se ohrabri i skrati svoju kosu na ovaj način.

Comments