Novu Eucerin® AtopiControl Acute Care kremu preporučujemo u akutnoj fazi atopijskog dermatitisa. Ovaj preparat efikasno smiruje upalne procese i crvenilo, a dovoljno je blag da se preporučuje i za bebe. Eucerin® AtopiControl linija osim nove kreme za tretman akutnog stanja sadrži i odabrane preparate za osnovnu negu kože, u fazama u kojima simptomi nisu vidljivi. Zajedno, ovi preparati predstavljaju jedinstven, holistički pristup nežnom a efikasnom tretmanu atopijskog dermatitisa.

Više od pet odsto odraslih ljudi i jedno u pet do deset dece na planeti pati od atopijskog dermatitisa. Čak 90 odsto dece koja pate od ove hronične neinfektivne bolesti sa neprijatnim simptomima se suoče dok još ne napune pet godina. Ove cifre, nažalost, ne daju celokupnu sliku. “Upaljena, crvena koža i intenzivan svrab su vidljivi znaci atopijskog dermatitisa. Ono što se ne vidi su efekti koje ova bolest ima na psihu. Mnoge osobe koje boluju od atopijskog dermatitisa se osećaju neprijatno, manje atraktivno i odbačeno. Deca su naročito izložena predrasudama i ispitivačkim pogledima okruženja”, objašnjava dr Gitta Neufang, vođa istraživanja u Eucerin® istraživačkom timu.

Pacijentima treba nežna i efikasna zaštita

Eucerin® istraživački tim dobro poznaje kožu i koristi svoja znanja i iskustva da bi izašao u susret potrebama i željama pacijenata. “Sve veći broj odraslih koji pate od atopijskog dermatitisa, a posebno majke najmlađih pacijenata, traže pouzdana i efikasna rešenja koja će olakšati neprijatne simptome akutne faze ili čak i biti alternativa uobičajenom načinu lečenja korikosteroidima”, kaže dr Gitta Neufang. Najnoviji preparat iz ove oblasti je Eucerin® AtopiControl Acute Care krema.

Krema za akutnu negu: inovativan, efikasan preparat

U akutnoj fazi atopijskog dermatitisa pacijenti se žale na svrab, upaljenu kožu praćenu crvenilom i, neretko, rane koje krvare. Dr Gitta Neufang objašnjava: “Pacijenti, a naročito deca, često se žale upravo na te simptome. Oni im onemogućavaju noćni odmor, a češanje samo pogoršava stanje.”

Eucerin® AtopiControl Acute Care krema za akutno stanje koja je deo Eucerin® AtopiControl linije za aktivnu negu pruža efikasno olakšanje tokom akutne faze bolesti i pogodna je i za osetljivu dečju kožu. “Potvrđeno je da čak i oštećena koža dobro podnosi ovu kremu, tako da je to čini bezbednim i efikasnim tretmanom u akutnoj fazi blagog do umerenog stanja atopijskog dermatitisa”, komentariše Neufang. “Korišćenjem Eucerin® kreme za aktivnu negu može se čak i redukovati potreba za uobičajenim lečenjem kortikosteroidima.”

Pacijenti koji boluju od atopijskog dermatitisa suočavaju se sa začaranim krugom: jednom kada je narušena barijerna funkcija kože, aktiviraju se patogene bakterije, posebno Staphylococcus aureus, koje dovode do infekcije. Svrab i potreba za češanjem upaljenih mesta samo komplikuje problem, jer se time dodatno narušava barijerna funkcija kože. Eucerin® Acute Care krema sadrži efikasne aktivne sastojke koji prekidaju začarani krug atopijskog dermatitisa:

Mentoksipropandiol deluje protiv svraba.

Likokalkon A, koji se dobija iz korena sladića, ublažava zapaljenski proces.

Dekandiol deluje antibakterijski, efikasno suzbija bakteriju Staphylococcus aureus, koja uzrokuje infekciju.

Omega-6 masne kiseline dobijene iz ulja noćurka i semena grožđa se “ugrađuju” u kožu i tako stabilizuju barijernu funkciju kože.

eucerin Eucerin® AtopiControl

Eucerin® AtopiControl

Osnovna nega: produžava trajanje faze mirovanja atopijskog dermatitisa

Nema leka protiv atopijskog dermatitisa. Postoje samo remisije. Tokom ovih takozvanih faza mirovanja, koža je suva, ponekad crvena i peruta se i potrebna joj je specijalna nega. Tokom faze remisije preporučujemo Eucerin® AtopiControl liniju za osnovnu negu: losion za telo i kremu za lice. “Pravilnom upotrebom ovih preparata pravi se veći razmak između dve akutne faze i ublažavaju simptomi faze mirovanja”, objašnjava dr Gitta Neufang.

Eucerin® AtopiControl preparati za osnovnu negu sadrže dva aktivna sastojka. Redovnom upotrebom, ovi preparati obezbeđuju dugoročno poboljšanje stanja kože sa atopijskim dermatitisom:

Omega-6 masne kiseline dobijene iz ulja noćurka i semena grožđa grožđa se “ugrađuju” u kožu i tako stabilizuju barijernu funkciju kože.

Likokalkon A iz korena sladića deluje na zapaljenske procese i ublažava crvenilo.

Prvi korak nege kože je pravilno čišćenje. Upotreba blagih sredstava bez sapuna, koji neće dodatno iritirati već oštećenu kožu je veoma bitna. Novi Eucerin® preparat, AtopiControl ulje za kupanje je pravi izbor. Svi Eucerin® AtopiControl preparati su bez parabena, boja i mirisa. Njihova efikasnost i dobra podnošljivost na koži potvrđena je u kliničkim i dermatološkim studijama. Svi preparati namenjeni su čak i osetljivoj koži beba.

Nega kože za nežno i pouzdano ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa.

Comments