Svi znamo da nam koža izgleda savršeno nakon kupanja u moru i sunčanja, glatka je i već nakon nekoliko dana boravka na moru, nema novih akni. Ali, ne dozvolite da vas to zavara. Bez obzira koji je uzrok aknama, sunce i more pomažu samo privremeno. Sunce je isušilo površinu kože, a more dezinfikovalo, pa je opšti utisak pozitivan. Međutim, prirodna odbrambena reakcija kože na dejstvo sunca je debljanje kože, što onemogućava da sebum izađe na površinu kože, te je odložena posledica nastanak akni. Takođe, neretka pojava je i isušenost kože lica, koja je posebno osetljiva na spoljašnje uticaje.

Upravo zbog svega toga, prvo što se savetuje nakon godišnjeg odmora je temeljno čišćenje kože. Mnoge dame koje vole preplanuli ten se pribojavaju da će se čišćenjem brže skinuti i boja, ali to je zabluda: čišćenjem se upravo omogućava duže zadržavanje ujednačene boje, odnosno ujednačeno slabljenje boje bez neželjenih tamnijih delova i ljuštenja kože.

To je posebno važno kod kože sklone aknama, jer će joj čišćenje i nega adekvatnim preparatima pomoći da se oporavi od eventualnih oštećenja suncem, uspostavi ravnotežu i ojača odbrambene mehanizme. Da bi ovakva koža što pre uspostavila balans od velike važnosti je i pravilna ishrana zasnovana na voću i povrću, integralnim žitaricama, uz velike količine vode i biljnih čajeva.

Uz preporuku lekara, farmaceuta i upotrebu jedinstvenog Eucerin® DermoPURIFYER koncentrata koža još dugo nakon letovanja može biti zdrava, negovana i lepa.

Eucerin® DermoPURIFYER je prva linija preparata ikada koja se bori protiv sva četiri ključna uzroka akni:

– povećane produkcije sebuma

– hiperkeratinizacije (javlja se kao posledica povećanog broja keratinocita, koji zatvaraju folikul dlake pa sebum ne može da izađe na površinu kože) i stvaranja komedona (otvorenih – crnih i zatvorenih – belih)

– povećanog broja bakterija

– zapaljenskog procesa

Preparati su klinički ispitani i patentom su zaštićeni. Kliničke i dermatološke studije potvrdile su odličnu podnošljivost svih preparata na koži i visoku efikasnost.

Kvalitetna i provereno delotvorna Eucerin® medicinska kozmetika može se kupiti isključivo u apotekama. Iskoristite priliku i potražite savet u apoteci kako najbolje negovati kožu posle letovanja.

Eucerin® DermoPURIFYER koncentrat je veoma lagan preparat koji koža brzo upija. Koristi se pre dnevne i noćne kreme, a preporučuje se ne samo za tretman već i za prevenciju nastanka akni. Ovaj serum sadrži koncentrovanu mlečnu kiselinu koja deluje komedolitički, otvara i čisti pore, ujednačava ten i poboljšava izgled kože, kao i dekandiol, supstancu koja deluje antibakterijski i sprečava razvoj akni. Deluje komedolitički i antibakterijski, zahvaljujući laganoj formulaciji omogućena je brza penetracija mlečne kiseline. Ne sadrži konzervanse ni masne komponente.

eucerin dermo purifyer Eucerin® DermoPURIFYER koncentrat: Za savršen oporavak i negu masne i kombinovane kože nakon letovanja

Eucerin® DermoPURIFYER koncentrat

Dostupan u apotekama u pakovanju od 30 ml, okvirna cena: 1,600 dinara.

Efikasnost svakog preparata značajno se smanjuje ako se on nanosi na lice koje nije potpuno čisto. Aktivni principi tada ne mogu da uđu u kožu i ostvare puno dejstvo. Preporučujemo vam preparate za čišćenje koje će lice pripremiti za Eucerin® DermoPURIFYER koncentrat:

Eucerin® DermoPURIFYER piling gel za čišćenje lica dubinski čisti pore uklanjajući nečistoće. Mikročestice uklanjaju površinski izumrle ćelije bez oštećenja kože. Osvežava kožu, i čini je mekom i nežnom. Pogodan za svakodnevno korišćenje!

eucerin scrub Eucerin® DermoPURIFYER koncentrat: Za savršen oporavak i negu masne i kombinovane kože nakon letovanja

Eucerin® DermoPURIFYER piling gel za čišćenje lica

Pakovanje: 100 ml. Okvirna cena proizvoda: 800 dinara.

Eucerin® DermoPURIFYER gel za čišćenje lica blago i efikasno uklanja prekomerni sebum, nečistoće i šminku zahvaljujući prisustvu sistema sa šest odsto amfotenzida. Ne sadrži sapun i parfeme. Osvežava kožu i čini je mekom. Posebno se preporučuje kod ozbiljnijih stadijuma akni i osobama koje su na tretmanu kod dermatologa.

eucerin cleanser Eucerin® DermoPURIFYER koncentrat: Za savršen oporavak i negu masne i kombinovane kože nakon letovanja

Eucerin® DermoPURIFYER gel za čišćenje lica

Pakovanje: 200 ml. Okvirna cena proizvoda: 1,100 dinara.

Eucerin® DermoPURIFYER losion za čišćenje lica namenjen je intenzivnom čišćenju kože lica u T-zoni i drugim problematičnim površinama. Formulacija sa mlečnom kiselinom blago čisti pore bez isušivanja, zahvaljujući ciljanom delovanju dva odsto mlečne kiseline.

eucerin toner Eucerin® DermoPURIFYER koncentrat: Za savršen oporavak i negu masne i kombinovane kože nakon letovanja

Eucerin® DermoPURIFYER losion za čišćenje lica

Pakovanje: 200 ml. Okvirna cena proizvoda: 1,100 dinara.

 

Comments