Kristalno jasno: Istraživanja(Rezultati Eucerin fokus grupa u Francuskoj, Italiji i Nemačkoj) koja su sprovedena među ženama, kako bi se otkrilo šta za njih predstavlja idealan ten, izmamila su spontan odgovor: “Ujednačen ten”. To je san! Ali u stvarnosti, naš perfektan ten je često narušen flekama nastalim usled nepravilne pigmentacije kože. Mnogo žena starijih od 40 godina imaju jednu ili više tamnijih zona na koži. Nažalost i mlađe žene su sve više pogođene ovim problemom. Ovo takođe može da se potvrdi kroz činjenicu da globalno tržište preparata za izbeljivanje fleka rapidno raste. Procenjuje se da će prodaja ove vrste preparata u svetu do 2015. godine(Global Industry Analysis Inc.: Izveštaj- posvetljivači kože, Global Strategic Business Report, jul 2009) dostići 10 milijardi dolara. “Mladalački sjaj kože u velikoj meri zavisi od toga koliko je uravnotežena boja tena. Samo ujednačen ten može optimalno da reflektuje svetlost, što čini da koža izgleda sveže i zdravo. Zapravo, postoji mnogo žena koje su nesrećne i nezadovoljne svojim izgledom, zato što imaju fleke na licu,” kaže Dr. Kerstin Bohnsack, iz Eucerin® istraživačkog odeljenja.

IMG 7390 EVEN BRIGHTER CLINICAL: ublažava hiperpigmentacije, ističe blistavost kože
Kada se jednom pojave fleke, snovi o porcelanskom tenu zaista postaju samo snovi. Hiperpigmentacije su u pravom smislu te reči, tvrdoglave. Zapravo, one predstavljaju jedan od najvećih izazova sa kojim se dermatolozi suočavaju danas. Više od 100 godina Eucerin® je posvećen razvoju preparata za najrazličitije potrebe kože, zasnovanih na najnovijim naučnim saznanjima. U razvoju preparata koji efikasno ublažavaju pigmentacione promene, naučnici iz Beiersdorf istraživačkog centra, rešenje su potražili na samom mestu nastanka problema – u poremećaju sinteze melanina. Uspeli su da razviju EVEN BRIGHTER CLINICAL. Ova prva sveobuhvatna linija medicinskih preparata koja se bori protiv hiperpigmentacija, ublažava pigmentne promene na koži, iz dana u dan. Aktivna komponenta koja omogućava visoku efikasnost je najefikasnija aktivna komponenta(In-vitro studije potvrđuju da B-rezorcinol smanjuje pigmentaciju isto koliko i supstance za posvetljenje kože u sličnoj koncentraciji) za izbeljivanje kože, koju je Beiersdorf tim ikada testirao. Rezultat je ujednačena boja kože i blistav ten – bez obzira na godine!

IMG 7619 EVEN BRIGHTER CLINICAL: ublažava hiperpigmentacije, ističe blistavost kože Zašto i kako nastaju… Melanin je pigment kože koji je odgovoran za njenu boju. Kao prirodan UV filter odgovoran je za  zaštitu kože od neželjenih efekata UV zraka.Nastaje u ćelijama koje se zovu melanociti. Kada se proizvodi prekomerna količina melanina, na koži se pojavljuju braon tačke i fleke različitih veličina i oblika. Neki ljudi su rodjeni sa ovim promenama na koži, ali se kod većine one naknadno javljaju. “UV zračenje, hormoni i upalni procesi mogu stimulisati melanocite. Ali i proces starenja kože može izbaciti melanocite iz prirodne ravnoteže,” kaže Kerstin Bohnsack.IMG 7623 EVEN BRIGHTER CLINICAL: ublažava hiperpigmentacije, ističe blistavost kože One se pojavljuju iznenada…

Hiperpigmentacija nema nikakve veze sa godinama. Ona često “prati” faze hormonskih promena (trudnoća, menopauza) ili se pojavljuje nakon dugogodišnjeg korišćenja kontraceptivnih pilula. Takozvana melazma se pojavljuje na čelu, obrazima i iznad gornje usne. Ona najčešće bledi kada se ponovo uspostavi hormonski balans – mada ne uvek u potpunosti.

Ostali tipovi hiperpigmentacije su prouzrokovani upalnim procesima na koži kao što su psorijaza, ekcemi i akne. Alergijske reakcije na medicinska sredstva, opekotine, laserske terapije kao i laserska epilacija mogu takođe dovesti do poremećaja pigmentacije.

Najčešći tipovi hiperpigmentacije su fleke od sunca (lentigines solares) kao i staračke pege (lentigines seniles). Ove braon lezije oštrih kontura sa veličinom i do jednog centimetra su uzrokovane prekomernom dugotrajnom izlaganju UV zracima prirodnog i veštačkog porekla, pa tako imaju tendenciju da se pojavljuju na delovima kože koji su najizloženiji svetlosti tokom godina, kao što su površinski deo šake, dekolte i gornji deo podlaktice.

IMG 7633 EVEN BRIGHTER CLINICAL: ublažava hiperpigmentacije, ističe blistavost kože

Rešenje leži u uzroku

Eucerin® EVEN BRIGHTER CLINICAL deluje tamo gde problem nastaje – na mestu gde melanin nastaje. Preparati su tako formulisani da sprečavaju “prekomerno stvaranje melanina” i da efikasno ublažavaju sve pigmentne promene. Ali formulacija ide i korak napred tako što stimuliše obnavljanje oštećenih ćelija, negu i zaštitu kože. Tako pomaže u prevenciji prevremenog starenja kože. Visoka UVA i UVB zaštita sa SPF 30 u dnevnoj kremi, efikasno štiti kožu od štetnih sunčevih zraka i sprečava pojavu novih fleka. Kao i svi Eucerin® preparati, tako i preparati iz EVEN BRIGHTER CLINICAL linije nisu samo efikasni, već su i dokazano blagi za kožu.

Akcija, obnova, zaštita i nega

Tajna nove formulacije leži u potpuno novoj kombinaciji aktivnih sastojaka.

B-rezorcinol je identičan onom koji se već nalazi u koži, te ga koža jako dobro prihvata. On prekida proizvodnju melanina, čak u veoma niskoj koncentraciji, na dva načina: reguliše aktivnost enzima tirozinaze i TRP-1. Ovi enzimi su neophodni za sintezu melanina. Rezultat: Sinteza melanina sprečena na mestu nastajanja(In-vitro studije potvrđuju da B-rezorcinol smanjuje pigmentaciju isto koliko i supstance za posvetljenje kože u sličnoj koncentraciji.) .

Rezultat – Nakon četiri nedelje, što predstavlja dužinu ciklusa regeneracije kože, hiperpigmentisane ćelije sa površine kože su odbačene, što čini hiperpigmentacije svetlijim i manje uočljivim. Ako se preparati redovno koriste, izgled kože se poboljšava iz dana u dan.

Gliciretinska kiselina pomaže u obnavljanju oštećenja ćelija kože prouzrokovanih UV zračenjem. Ovaj prirodni sastojak koji se dobija iz korena sladića štiti kožu od efekata oksidativnog stresa kao i štetnih uticaja životne sredine.

Rezultat – Proces regeneracije ćelija je optimalno podržan i znaci prevremenog starenja su efikasno sprečeni.

IMG 7716 EVEN BRIGHTER CLINICAL: ublažava hiperpigmentacije, ističe blistavost kože
Marta Jakić BDF EVEN BRIGHTER CLINICAL: ublažava hiperpigmentacije, ističe blistavost kože

EVEN BRIGHTER CLINICAL se može koristiti tokom trudnoće i dojenja, zato što preparat ne sadrži vitamin A. Kerstin Bohnsack objašnjava: “Razvili smo ovu sveobuhvatnu liniju za žene koje žele da imaju kontrolu nad pigmentacijom, kao i da svojoj koži pruže optimalnu negu i da je zaštite od prevremenog starenja. Žene koje više brinu zbog pega i gubitka elastičnosti kože takođe mogu vrlo lako da uvrste specifične preparate iz ove linije u svoje uobičajene režime za negu kože.”

EVEN BRIGHTER CLINICAL: Za ujednačen ten i blistavo kožu – bez obzira na godine!

Linija protiv hiperpigmentacija koja donosi blistavost koži

Eucerin® EVEN BRIGHTER CLINICAL dnevna krema

Hidrantna dnevna krema efikasno smanjuje i kontroliše hiperpigmentaciju (fleke, melazme, staračke pege) iz dana u dan. Formulisana je tako da neguje kožu, pomaže u sprečavanju oštećenja DNK kože uzrokovanih UV zracima, i stimuliše obnavljanje bilo kog oštećenja koje je već nastalo. Visoka UVA/UVB zaštita (SPF 30) sprečava formiranje novih fleka. Rezultat – koža je blistava i zaštićena, a ten postaje sve lepši iz dana u dan. Nakon samo četiri nedelje dolazi do vidnog smanjenja pigmentacije – to je efekat koji se poboljšava sa vremenom ukoliko se redovno i kontinuirano koristi. Upotreba: Nanesite ujutru na celo lice.

Eucerin® EVEN BRIGHTER CLINICAL noćna krema

Hidrantna noćna krema efikasno smanjuje i kontroliše hiperpigmentaciju (fleke, melazme, staračke pege). Formulisana je tako da neguje kožu i pomaže u sprečavanju oštećenja DNK kože uzrokovanih UV zracima, tokom noći. Rezultat – koža je blistava i zaštićena, a ten postaje sve lepši iz dana u dan. Nakon samo četiri nedelje dolazi do vidnog smanjenja pigmentacije – to je efekat koji se poboljšava sa vremenom ukoliko se redovno i kontinuirano koristi. Upotreba: nanesite uveče na očišćenu kožu.

Eucerin® EVEN BRIGHTER CLINICAL korektor

Praktičan korektor protiv hiperpigmentacija efikasno posvetljuje pege, fleke od sunca, i staračke pege. Rezultat – koža je blistava i zaštićena, a ten postaje sve lepši iz dana u dan. Nakon samo četiri nedelje dolazi do vidnog smanjenja pigmentacije – to je efekat koji se poboljšava sa vremenom ukoliko se redovno i kontinuirano koristi. Upotreba: Nanesite jednom ili dva puta dnevno nakon čišćenja, precizno samo na mesta kojima su prisutne tamne fleke (pege, fleke od sunca, i staračke pege)

 

 


 

Comments