Čim se približimo letu, zamišljamo sebe kako smo preplanuli i kako nam koža sija. Naravno, da bismo razvili ten potrebno je da budemo izloženi suncu i da se dugo sunčamo. Ali, nismo to u mogućnosti odmah da uradimo, zar ne? Niti se preplanuli ten razvija tako brzo. Zato se okrećemo alternativama kao što je sprej ten – pogotovo kada je u pitanju leto.

Ukoliko ste i sami isprobali sprej ten, jasno vam je da može da se desi da se stvari otrgnu kontroli. Sprej ten je, takođe, nešto za šta se žene odlučuju kada žele da budu malo tamnije u toku zime kada nisu u mogućnosti da se sunčaju. Sprej ten je, međutim, jedna zečja rupa, jer onda kada u nju upadnete – baš je teško izaći.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Kada je nanet na pravi način i kada je dobra nijansa u pitanju – sprej ten može biti odličan. Ali, kada nije, može učiniti da vam koža izgleda kao da je prljava. Naravno, postoji nekoliko koraka koje je pametno da ispratite kako vam se ovo ne bi desilo, ali – šta raditi kada se to već dogodi? Evo kako da se rešite sprej tena koji više ne izgleda dobro.

Između nanošenja sprej tena potrebno je da budete sigurni da će vam ten trajati što duže, ali je, isto tako je bitno da pre nanošenja sledećeg sloja prethodno nanesen sprej bude potpuno uklonjen. Jasno je da će se naneti ten u spreju, ako vaša koža nije čista, kačiti za već postojeći ten i da će vam ti delovi tela biti tamniji od drugih.

Međutim, uklanjanje sprej tena je malo teže nego što zvuči. Naravno, postoje preparati koji su napravljeni upravo za tu namenu – da skinu već nanet ten sa kože. Takvi preparati su sprejevi za uklanjanje tena i možete ih naći u drogerijama. Preparat sadrži ekstrakt pamuka, sodu bikarbonu i ureu koja savršeno uklanja mrtve ćelije sa površine kože. Ovakvi proizvodi, takođe, sadrže aloe veru koja umiruje kožu i probiotski jogurt koji je savršen za održavanje Ph vrednosti kože.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Loving Tan (@lovingtanofficial)

Ovakvi proizvodi se nanose direktno na kožu nakon čega se ona masira dok se se ten odvaja sa površine. Nakon nanošenja, potrebno je da sačekate nekoliko minuta, pa da se nakon toga istuširate. Kako biste bili sigurni da je sav ten uklonjen, odradite dodatni piling u toku tuširanja.

Ukoliko nemate proizvod koji je namenjen za skidanje sprej tena, onda se možete poslužiti drugačijim trikovima. Možete ga ukloniti i korišćenjem bebi ulja. Nanesite bebi ulje na suvu kožu i lepo ga utrljajte, zatim sačekajte 10-ak minuta, ali ne više od toga. Zašto je bitno da ispratite vreme? Zato što, ako ulje ostane duže na koži, zapravo, može da učini da vaš ten postane intenzivniji.

Nakon što ostavite bebi ulje na koži, potrebno je da ga, naravno, dobro isperete i odradite piling. Ako koristite ovu tehniku uklanjanja tena, ne morate da koristite proizvode za piling, već to možete da uradite velikim, mrežastim sunđerima koje svi imamo kod kuće i nismo uvek sigurni zašto smo ih kupili kada ih ne koristimo. Ali, eto, ako nanosite ten u spreju, ti sunđeri će vam savršeno doći.

Naslovna fotografija: instagram.com/lovingtanofficial

Milica Antić

Comments