Veliki broj žena je tokom perioda pandemije odlučio da zarad sigurnosti, ali i uštede novca, nastavi da svoj manikir sređuje samostalno, kod kuće. Za taj tretman često je potrebno naći niz odgovarajućih proizvoda sa kojima ranije nismo bili upoznati, ali jedna stvar koja nam je potrebna bez obzira na to da li samo lakiramo nokte ili ih podvrgavamo gel tretmanu jeste – aceton. Često je veoma teško pronaći odgovarajući aceton koji neće dodatno ošetiti vašu nokatnu ploču i, osim uklanjanja laka, ukloniti uništiti i osušiti okolinu vašeg nokta i izazvati zanoktice. Ovo su neke od alternativa klasičnom, jakom acetonu koje verovatno već imate kod kuće ili ih možete sami napraviti.

Aceton od jabukovog sirćeta i soka od narandže

Ukoliko tražite nežniju verziju acetona koja će ukloniti vaš lak, ali istovremeno i negovati vaš nokat i sprečiti isušivanje kože oko njega, ovo je prava kombinacija za vas. Pomešajte jednaku količinu svežeg soka od narandže i jabukovog sirćeta, a zatim navlažite tupfer ili maramicu te ih pritisnite na nokat nekih 10 do 15 sekundi, dok sloj laka ne omekša. Kada uklonite tupfer trebalo bi da je vaš lak već u potpunosti nestao, a ukolko imate normalnu kožu, nećete iskusiti pojavu zanoktica. Ipak, ukoliko je vaša koža suva, nakon ovog tretmana namažite zanoktice kremom kako ne bi došlo do isušivanja ili pucanja kože.

Antibakterijski gel

Antibakterijski gel je nešto što svi svakodnevno koristimo od početka pandemije, a zbog velike koncentracije alkohola, može biti efikasan koliko i aceton i u potpunosti uništiti pigment laka za nokte. Njegovi sastojci ipak mogu osušiti kožu oko vašeg nokta, stoga se potrudite da ga nanosite isključivo na nokatnu ploču i oprezno rukujte tupferom. Nakon što skinete lak, nokat možete tretirati uljem za jačanje i zaštitu.

Comments