Kada se konačno odlučimo da započnemo sa redovnom skin care rutinom, primećujemo da nismo nimalo sigurne u to kojim redoslednom bi trebalo da nanosimo proizvode, kao ni kojem je od njih koliko potrebno za delotvornost. Da, znamo koje sve proizvode možemo koristiti i to šta bi svaki od njih trebalo da učini za našu kožu – ali koliko minuta nakon seruma je okej da nanesemo kremu, ili koliko kreme za sunčanje bi trebalo da stavimo na lice i koliko pre odlaska na plažu, nismo sasvim sigurni. Jednostavno, ko je još u mlađim danima razmišljao o tome? Ali, ne brinite. Istraživali smo i otkrili, i sada vam u nastavku donosimo sve informacije o tome koliko je kojim skin care proizvodima potrebno da deluju, i koliko vremena bi trebalo da ostavite između njihovog nanošenja. Neka vaš aktivni skin care put počne!

Hidratantni serumi

Serumi zaslužni za hidrataciju naše kože, kao što su serumi koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu, nanose se na kožu samo nekoliko sekundi nakon njenog čišćenja i umivanja. Dakle, nemojte čekati! Serumi sa hijaluronskom kiselinom u svom sastavu najbolje deluju kada se nanesu na vlažnu kožu, jer će hijaluronska kiselina vodu upiti kao sunđer i zadržati je u vašoj koži – čime će je učiniti jedrijom i blistavijom.

Proizvodi sa kiselinama

Kada su u pitanju proizvodi koji su sebi sadrže kiseline, sa njima bi trebalo da rukujete naročito pažljivo – i pridržavate se uputstava sa bočice. Ipak, ako vaš proizvod nema konkretno uputstvo utisnuto na pakovanju, najbolje bi bilo da sačekate 20 minuta do pola sata nakon umivanja i nanošenja seruma, kako biste bili sigurni da vam je koža suva i spremna za naredni korak.

Comments