Iza nas je 94. dodela najpoznatije nagrade iz domena filma – Oskar. Baš taj crveni tepih ultimativna je pista na kojoj se dizajneri i glam timovi utrkuju da pokažu najbolje što znaju, primene postojeće trendove i postave nove za mesece koji nadolaze. Zato smo iskoristili priliku da razgovaramo sa profesionalnom šminkerkom Branom Kostić, koja je sa nama podelila svoje komentare na neke od najupečatljivijih lookova koje smo primetili.

Njene utiske sa vama delimo u nastavku teksta, a počinjemo od onog opšteg – koji je preovladao celokupnom dodelom: “Ono što me izuzetno raduje je što se u velikoj meri, kada je šminka u pitanju, potvrdjuje ono što i sama mislim, tj manje je više i ne moraš da budeš luda da bi bila lepa. Drago mi je što trend prejake šminke jenjava i tendencija je da se istakne ono što je prirodno lepo na osobama samim.”

Tati Gabrielle

Ideja mi se izuzetno dopada. Na tamnoputim osobama zlato zaista stoji kao milion dolara, pogotovo kada je ovako decentno. Mali komad nakita na licu. Smeta mi što je izvedeno asimetrično.

Sofia Carson

Frizura je ovde potpuno ukrala spotlight, sviđa mi se. Današnji trend u Srbiji – jaka obrva, eyeliner i nude usne, primenjeni na najbolji mogući način. Primereni su osobi u potpunosti.

Jessica Chastain

Kristofer Buckle je ovde uradio predivan posao, vidi se da je Jessica njegov klijent i inače – i tu nema greške. Rose gold je na crvenkastim osobama uvek dobro rešenje, a i on se odlično bori sa njenim duboko usađenim okom. Malo boje na usnama i obrazima je vrlo osvežavajuće.

Lupita Nyong’o

Jedan od primera da eyeliner nije za svako oko i da on ovde uopšte nije poslužio da istakne oko i da ga izvuče. Na gomili slika se vidi samo iglica sa strane oka koja nije povezana sa makeupom ni na koji način. Ona je jedna prešarmantna žena koja sve to lepo nosi, ali ne znam šta je Nick Barose imao na umu ovde. Pohvale za zlatnu foliju na sred kapka.

Nicole Kidman

Tipičan primer kako neprimereno uradjene obrve, u ovom slučaju prejake, mogu da učine da osoba izgleda zlo. Ona je tanka i špicasta u estetici, ne treba joj nešto da je dodatno pogrubi.

Comments