Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Možda ne možemo da imamo posao iz snova, ali to ne znači da ne možemo da radimo nešto u čemu stvarno uživamo, za šta imamo dara i u čemu pronalazimo mir i zadovoljstvo. Vrlo često, ono što počne kao hobi – aktivnost koju sprovodimo u slobodno vreme, zarad ličnog razvoja, uživanja i oplemenjivanja svog života – pronađe način da preraste u glavnu stvar kojom ćemo se nadalje baviti u životu. Hobi nam pomaže da održimo mentalnu ravnotežu, da osetimo smisao i harmoniju koja nam u drugim oblastima života često izmiče, da osetimo svoju svrhu, da se prepustimo i ispoljimo svoju strast.

Kada se loše osećaš i pod stresom si, teško funkcionišeš i grešiš u ispunjavanju zahteva svakodnevice. Hobi ti omogućava da se opustiš, da zaboraviš i na sebe i na sve probleme koje stalno moraš da rešavaš. Čak i vrlo kratko vreme koje posvećuješ bavljenju svojim hobijem, pomaže ti da povratiš duševni mir i stabilnost. Osetićeš razliku u nivou energije pre i posle.

Bavljenje hobijem je jedan od najboljih načina da budeš u kontaktu sa sobom – da pronađeš sebe i da ostaneš povezana i uključena. To je nešto što ne podleže kompromisu, jer to radiš samo zbog sebe – hobi je pod tvojom kontrolom, to je kanal kroz koji se iskazuje tvoje najdublje biće.

Hobi često prerasta u karijeru – počela si da pišeš, slikaš, vajaš iz potrebe da izraziš svoja duboka osećanja i jer te to umiruje i nikome nisi pokazala ono što radiš, do jednog trenutka. Prvi put kad neko čuje i vidi tvoje delo i oduševi se, otvaraju se vrata kroz koja ćeš shvatiti da treba da prođeš. Ukoliko tvoj talenat može da dodirne nečije srce, da nekog uzdrma, pogodi, oduševi, obraduje, navede da se zapita, ukoliko tvoj rad komunicira sa ljudima, tvoja je dužnost da tu komunikaciju omogućiš i da drugima staviš na uvid ono što radiš. Tako sama sebi stvaraš posao iz snova, a hobi prelazi na viši nivo odgovornosti, posvećenosti i ozbiljnosti.

Editors choice