Evo dobrih vesti za sve ljubitelje zelenog čaja. Pored toga što je izuzetno zdrav za vaš organizam, zeleni čaj je veoma pogodan i za vašu kožu, ukoliko ga ispravno iskoristite. U svetu nege i lepote, trenutno je veoma aktuelan spoj istoka i zapada, odnosno istočnjačkih metoda koje se primenjuju u savremenoj zapadnoj beauty kulturi, a jedan od najpopularnijih sastojaka koji je zauzeo prvo mesto u nezi kože, upravo iz ove kolizije je – zeleni čaj. U nastavku teksta vam predstavljamo zašto je zeleni čaj tako efektan i na koji način bi trebalo da ga primenite u svakodnevnoj skincare rutini.

Zeleni čaj otkriven je još u sedmom veku, od strane japanskih monaha koji su otišli u Kinu da uče o zen budizmu. Monasi su otkrili da zeleni čaj za njih ima lekovita svojstva, i da im pomaže pri meditiranju, odnosno koncentraciji i fokusu koji meditiranje zahteva. Ova činjenica nije ni čudna onda kada znamo da zeleni čaj ima moć detoksikacije, može da umanji holesterol, kao i krvni pritisak. Danas, japanski zeleni čaj poznatiji i kao Matcha – poznat je po svom visokom nivou antioksidanasa. Međitim, pored ovih benefita koji se dobijaju konzumiranjem, evo koje još benefite zeleni čaj ima po vašu kožu.

Zeleni čaj pomaže pri upalnim procesima

Zeleni čaj u sebi sadrži polyphenole koji su pogodni za smanjenje crvenila kože, kao i iritacija ili bilo kakvih vrsta otoka. Ovaj čaj umiruje kožu u svakom smislu, te ako ujutru umate problema sa oticanjem i nadutošću, ili vam je koža sklona crvenilu, preporučujemo vam masku za kožu od zelenog čaja. Takođe, ukoliko pri sebi nemate masku za lice, ohlađeni zeleni čaj možete naneti na tupfer i blago ga istapkati po čistom licu.

Comments