Ovog meseca svet je obeležio pedesetogodišnjicu od smrti čuvene modne dizajnerke Gabrielle Coco Chanel – koja ostaje poznata kao osnivač sada već legendarne modne kuće Chanel. Iako Coco već više od pedeset godina nije deo svoje modne kuće, njen duh se konstantno vraća kroz modne kolekcije novih kreativnih direktora ovog brenda, među kojima se do skoro nalazio Karl Lagerfeld, a čije mesto je sada preuzela Virginie Viard. Nakon dugog perioda u kojem je Karl bio glava modne kuće Chanel bilo je teško tek tako uliti poverenje u novog kreativnog direktora, međutim, Virginie Viard je i više nego opravdala svačija očekivanja. Ona se nalazi na mestu kreativnog direktora od 2019. godine – a sada nam predstavlja nežnu novu reviju, kojom najavljuje prolećnu sezonu 2021. godine. Ova revija savršen je beg od trenutne tmurne i ne tako lake realnosti, i uliva nam nadu da će bolja vremena doći i da ćemo u njima svi procvetati.

Pored nove modne kolekcije, brend Chanel je kreirao i jedinstveni podkastThe Chanel Podcast“, koji se bavi razgovorima o kreativnosti, a vode ga muzičar Pharell Williams, glumica Margot Robbie i režiserka Sofia Coppola. Ovo je sjajan i veoma relevantan potez za jednu modnu kuću sa dugom tradicijom, jer pokazuje da je Chanel spreman da ide u toku sa savremenim trendovima, i da im se prilagodi – ali istovremeno ostane autentično svoj. Značajno je da se o modi i dizajnu razgovara, a ne da se samo posmatraju modne kolekcije, jer u mnogo slučajeva iza same kreacije stoji mnogo šira priča i kada je znate, kolekciju ćete gledati drugim očima.

Nova haute couture revija brenda Chanel osmišljena je veoma pažljivo, od početka do kraja. Scenografiji, atmosferi i muzici posvećeno je podjednako mnogo pažnje koliko i samim odevnim komadima, kako bi utisak bio kompletan. Tizer koji je najavio modnu reviju snimio je čuveni reditelj Anton Corbijn, dok je muziku za isti radio poznati bend Depeche Mode. Revija se održala u Grand Palais muzejskom kompleksu, koji je bio pretvoren u scenu iz bajke. Modna pista bila je posuta cvećem, a na njoj se u jednom trenutku pojavio i beli konj, koji je simbolizovao slobodu i nadu. Manekenke su prolazile kroz romantične vence od cveća, a sve je izgledalo idilično i mirno.

Comments