Retrogradni Merkur je definitivno najozloglašenija tranzicija u astrologiji. Sve i da ne znate ništa o astrologiji, sigurno znate da kad dođe retrogradni Merkur – kreću i nevolje. I to je postala šala, postalo je meme, retrogradni Merkur ćemo okriviti za sve negativno što nam se događa u životu.

Pisao vam je bivši – kriv je retrogradni Merkur. Polomio vam se nokat – kriv je retrogradni Merkur, zaboravili ste da pošaljete važan poslovni mejl, pogodite ko je kriv? Retrogradni Merkur. Zapravo, u pitanju je polušala, zato što kada nam se desi nešto loše, treba nam krivac, a ko je bolji krivac od neke više sile nad kojom nemamo kontrolu.

Šta je zaslužno za toliku mržnju prema Merkuru, ni krivom ni dužnom? Uglavnom, internet koji ima tendenciju da sve preuveliča.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by пастель (@pastel.in)

U astrologiji je istina da retrogradno kretanje Merkura može uzrokovati poteškoće i neprijatnosti, ali to nije ni izbliza toliko ozbiljno koliko mu se pripisuje.

Merkur se kreće retrogradno više od svih drugih planeta, od 3 do 4 puta godišnje, tako da postoji mnogo prilika da njega okrivimo za sve nedaće. Ali, verovali ili ne, postoje i gore tranzicije.

Comments