16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Postoji toliko prelepih predela u Evropi koje prosto morate da vidite! Zapravo, put po Evropi ne bi bio potpun ukoliko ne vidite makar jednu grandioznu palatu! Od palata koje se nalaze u samom gradu (kao što je, recimo, slučaj sa Londonom) do zamaka Francuske, ovi ogromni monumenti karakteristišu evropske predele. Pakujte se i krećite!

1. Versajski dvorac

Versajski dvorac je vrlo verovatno jedno od najpoznatijih mesta u Evropi. Nalazi se u Versaju, u Francuskoj, i bio je zvanična rezidencija kraljeva Francuske sve do Francuske revolucije. Prvenstvno ga je izgradio Luj XIII i namenio skloništu za lov, ali ga je proširio Luj XIV u ogromno zdanje koje je sada. Od svetlucavih zlatnih kapija do savršeno sređenih bašta, ovo mora da se vidi da bismo uopšte verovali da postoji!

12 Evropa: Kuda da se uputite ovog puta?

Okupan u zlatu i lepoti

2. Bakingamska palata

Iako su mnoge palate prestale da budu mesta boravišta njihovih vlasnika, Bakingamska palata je i dalje dom jedne od najpoznatijih i najuticajnijih kraljevskih porodica u svetu. Onda i ne bi trebalo da nas začudi što je upravo ova palata jedna od najvećih turističkih atrakcija Londona. Tokom letnjih meseci, posetioci mogu da obilaze palate, a i da gledaju smenu garde, koja se događa u toku dana, u 11:30 pre podne.

22 Evropa: Kuda da se uputite ovog puta?

Svima poznata, ako ne i najpoznatija kuća jedne kraljevske porodice

3. Kraljevska palata Kaserta

Palata Kaserta se nalazi u samom srcu grada Kaserta, u južnoj Italiji. Sa 1,200 soba, biće vam potrebno dosta vremena da istražite ovu nekadašnju kraljevsku rezidenciju. Ogromna polja, bašte i fontane su nešto što obavezno mora da se vidi!

34 Evropa: Kuda da se uputite ovog puta?

Prelepo zdanje koje odiše duhom Italije

4. Palata Alhambra

Alhambra je glavna turistička astrakcija u Granadi, u Španiji. Iako je inicijalno bila tvrđava, Alhambra je sada poznata po svojoj prelepoj palati i baštama. Arapsko-islamska arhitektura kompleksa izdvaja je u odnosu na druge palate koje možete naći u Evropi. Vodena svojstva, divna dela od drveta i mozaik-pločice ključna su karakteristika palate.

44 Evropa: Kuda da se uputite ovog puta?

U duhu prelepe arapsko-islamske arhitekture

5. Kraljevska palata Madrida

Kraljevska palata Madrida je zvanična rezidencija španske kraljevske porodice (ali to nužno ne znači da oni, zapravo, žive tamo). Ima preko 3,000 soba i dom je mnogih važnih umetničkih komada i artefakata. Palata se nalazi u centru Madrida i otvorena je za javnost, osim kada se unutar palate odvijaju neke stvari koje se tiču države.

52 Evropa: Kuda da se uputite ovog puta?

Rezidencija kraljevske porodice Španije

U Evropi ima više mesta koja bi trebalo posetiti nego što možete i da zamislite! Ovo je samo nekoliko palata koje smo odlučili da izdvojimo kao zanimljive. Jeste li nekada bili na nekom od ovih mesta? Koju biste najviše voleli da posetite?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice