Većina nas voli da putuje i odluči se na pakovanje kofera kad god nam dozvole obaveze, finansije, vremenske prilike i slični faktori. Postoje neke destinacije koje je, kažu, bolje posetiti u pratnji dečka ili devojke, ali destinacije koje vam mi ovoga puta predlažemo jesu one koje su idealne da ugoste vas i vaše društvo, družinu željnu dobrog provoda i novih uspomena!

Amsterdam

1 Amsterdam Evropski gradovi koje treba posetiti u društvu

Pravi raj za oči

U komšiluku Belgije, Nemačke i Severnog mora, nalazi se Holandija, iliti Nizozemska. Glavni grad ove države je upravo Amsterdam. Ono što se propagira u glavnom gradu i u celokupnoj državi, jeste tolerancija. Na šta se odnosi ta tolerancija, odnosno, na šta se ona primenjuje? U pitanju su legalizovana prostitucija, kao i eutanazija, mogućnost korišćenja lakih droga, ali i prava homoseksualnih parova. Kada čuju za ove mogućnosti Holandije, mladi sebi pogrešno prevedu reč “tolerancija” u “anarhija”, i odlaze u te predele iz pogrešnih razloga. Holandija, na čelu sa svojim glavnim gradom, ima da ponudi i muzej Van Goga, Rembrantov muzej, trg Leidseplein, sladoledžinice “Ben&Jerry’s”… Takođe, glavna železnička stanica izgleda predivno, kao i celokupna arhitektura ovog grada.

Rim

2 Rim Evropski gradovi koje treba posetiti u društvu

Ovu avanturu zauvek ćete pamtiti

Ako se odlučite na putovanje u društvu, Italija svakako mora biti jedna od opcija! Rim, iliti “Večni grad” je sigurno destinacija koju ćete dugo pamtiti. Testenina, espreso, moda – samo su neki od razloga zašto bi baš Rim trebalo da bude vaš izbor! Pored toga, italijanska prestonica ima još mnogo toga da ponudi, kao što su Koloseum, Španske stepenice, fontana “Di Trevi”

Barselona

3 Barselona Evropski gradovi koje treba posetiti u društvu

Uživajte u čarima Barselone

Uputimo li se ka jugozapadu Evrope, ne možemo zaobići predivnu Španiju! Osim glavnog grada Madrida, Barselona je nešto čemu ne možete odoleti. Ukoliko se tamo nađete, prošetajte šetalištem “Las Ramblas” i jednostavno razgledajte grad u kojem je živeo i radio čuveni arhitekta Gaudi (Antoni Gaudi). Osim toga, uživajte u španskoj muzici, i naravno – sangriji!

Prag

4 Prag Evropski gradovi koje treba posetiti u društvu

Baš kao u bajci

Ovaj milionski grad nalazi se na reci Vltavi i predstavlja glavni grad države Češke. Arhitektura Praga je raznovrsna, stoga, imaćete prilike da vidite gotovo sve na jednom mestu. Obavezno prošetajte Starogradskim trgom, obiđite Narodni muzej, Karlov most i svakako se okrepite kriglom dobrog češkog Staropramena!

Rejkjavik

5 Rejkjavik Evropski gradovi koje treba posetiti u društvu

Nije naodmet obući se slojevito

Ako ste imuni na zimu, odlučite se na podvig zvani Rejkjavik! Ovaj grad je glavni i najveći grad Islanda, a ujedno i najseverniji grad na svetu! Ne dajte da vas hladnoća omete i posetite Nacionalni muzej, Gradski muzej, jezerce Tjornin, kao i banju “Plava laguna”.

Izvori fotografija: commons.wikimedia.org, expedia.com.au, cross-conferences.com


Jovana Stojmenović čvrsto veruje u osobine horoskopskog znaka škorpije, i često se poziva na iste. Uglavnom je racionalna, mada se ponekad zagubi u sopstvenim mislima i beleškama. Nedavno je krunisana za internacionalnu dragu Savetu.

Comments