Nedelja je veče, vikend je bio krajnje uzbudljiv: petak super parti, subota još bolji. Vašem telu je potrebna fizička i psihička rehabilitacija. Ispred sebe imate knjigu koju vam je preporučila drugarica koja zna u čemu uživate, i film koji vam je dao drugar sa režije. Šta izabrati?

Zašto knjigu?

  1. Postoji realna mogućnost da nabasate na neku reč čije značenje niste znali do tad. Iz konteksta provalite šta znači i sutradan pred profesorom, šefom ili frajerom života svoga zablistate dopunjenim vokabularom.
  2. Pokrenućete maštu i kreativnost zamišljujući likove iz knjige. Mozak vam ostane u tom fazonu i sutradan profesora, šefa ili frajera života svoga oduševite novim seks pozama za koje ni sami niste znali da imate potencijal.
  3. Dopadne vam se glavni ženski lik. Dosta vam je kolotečine. Svaki dan isti ljudi, iste priče, ista mesta. Vapite za promenom. Odlučite da narednih nedelju dana živite njenim načinom života. Za to vreme ili vam se dese nenormalno dobre novine, ili shvatite koliko je zapravo vaša svakodnevica super. Pazite samo da ne postanete madam Bovari.
  4. Imate novu temu za jutarnju kafu sa drugaricama ili koleginicama.
  5. Stavićete mozak iz vikendnog lera u prvu, što je neophodno za početak uspešne nedelje.
pic 1. citati il ne citati pitanje je sad Fak d muvi, giv mi buk tunajt!

Zašto ne film?

  1. Biće vam potrebniji u ponedeljak, utorak ili sredu veče, kad dođete kući preumorni od posla, kolega, drugova i drugarica, partnera i rokova.
  2. Filmovi se generalno često gledaju. Neka nedelja bude posebna.
  3. Zaljubljeni ste u druga sa režije pa imate alibi da mu kažete: “Ja stvarno ne mogu da pogledam sama taj film. Prva scena me potpuno uznemirava. Je l’ ok da ga pogledamo zajedno?”

Ne zaboravite kokice i limunadu, i uživajte u nedelji!


Ivana Miljak na svoj način uživa i stvara umetnost. Želja joj je da drugima pokaže koliko nam je umetnost blizu nas, i da na taj način prekine evoluciju praznih priča od kojih putujući beži.

Comments