#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Fakultet za umetnost i dizajn: Uspesi studenata

Fakultet za umetnost i dizajn: Uspesi studenata

Fakultet za umetnost i dizajn upisao je prvu generaciju studenata školske 2005/06. godine. U periodu koji nastupa, na master studijama biće ostvareni kontakti i organizovana međunarodna saradnja, razmena studenata i profesora i zajedničke izložbe sa odabranim fakultetima umetnosti i dizajna u zemlji i inostranstvu. Njihovo je uverenje da će na kraju petogodišnjih studija studentima Fakulteta za umetnost i dizajn biti otvorena vrata ka savremenim tokovima vizuelnih umetnosti i primenjenog dizajna. Fakultet za umetnost i dizajn je institucija posvećena obrazovanju kreativnih ličnosti. Osnovni cilj fakulteta je da obrazuje kreativce, spremne da osmisle, promovišu i razviju nove mogućnosti u različitim umetničkim disciplinama, kroz individualni i timski rad, kao i njihove primene na savremenom tržištu. Odabrani studijski program pruža studentima specifična znanja i veštine o dizajnu, kreativnosti, umetnosti uopšte, uz vladanje savremenim konceptima, istraživanjima, tehnologijama, prezentacijma i njihovim primenama.

Kuhinja Miljana Jankovic Fakultet za umetnost i dizajn: Uspesi studenata

Kuhinja – Miljana Janković

Odseci:

1. Dizajn enterijera

2. Industrijski dizajn

3. Tekstil i odevanje

4. Grafički dizajn i vizuelne komunikacije

Naime, sajam nameštaja je mesto gde oni dobijaju šansu da ljudima pokažu svoj talenat, trud i naporan rad.

Civiluk Djordjije Cizmovic Fakultet za umetnost i dizajn: Uspesi studenata

Čiviluk – Đorđije Čizmović

U hali 2, nivo C, nalazi se njihov štand na kome možete videti mnoštvo plakata, maketa i nekoliko prototipa u prirodnoj veličini. U pitanju su čiviluci, stolice, radni stolovi i enterijeri. Svaka maketa se može, u dogovoru sa investitorom i stolarom, napraviti u prirodnoj veličini i prodati zainteresovanom investitoru. Na sajmu izlažu studenti sadašnje treće i četvrte godine. U okviru fakulteta postoji radionica u kojoj su nastale sve makete i prototip. Veliku zahvalnost za trud i strpljenje duguju profesorima nameštaja, prof. Predragu Sofronoviću i prof. Zoranu Ajtoskom. Onda kada je njima bilo nemoguće da nešto izvedu, što finansijski, što fizički, njih dvojica su imali uvek lepu reč i kreativno rešenje.

Ceo proces izrade je trajao jedan semestar i uloženo je dosta sati da bi ideja postala realizacija. Pored profesora nameštaja, ne mogu da ne napomenu druge profesore koji su pomogli ovaj projekat, a to su: Aleksandra Raonić (Dizajn enterijera), Jelena Vojvodić (Dizajn enterijera), Zorica Savičić (Dizajn enterijera), kao i asistent Jelena Smiljanić (asistent na predmetu Dizajn enterijera).

Solica Olja Prodan Fakultet za umetnost i dizajn: Uspesi studenata

Stolica – Olja Prodan

Cilj izlaganja je da pokažu ljudima da Srbija ima talenat koji treba da se neguje. Nimalo ne zaostaju za svojim kolegama u EU. Možda imaju manje sredstava, ali to im daje volju i želju da se bore dalje i stvaraju pristupačnije a bolje komade nameštaja i same enterijere. Svima njima je želja da dizajn postane grana koja je interesantna i detetu od 5 godina i čoveku od 65 godina. Žele da uguše predrasudu da je dizajn snobovska delatnost i da svoj posao predstave onakav kakav jeste, kreativan, produhovljen, lep i bitan za čovečanstvo. Stolicu na kojoj sedite je projektovao dizajner, kao i sto na kojem se nalazi Vaš računar, morate priznati da su bitni za razvoj čovečanstva!

Na sajtu www.fudmegatrend.net možete naći deo studentskih radova koji je izložen na sajmu.

Editors choice