#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Fakultet za umetnost i dizajn upisao je prvu generaciju studenata školske 2005/06. godine. U periodu koji nastupa, na master studijama biće ostvareni kontakti i organizovana međunarodna saradnja, razmena studenata i profesora i zajedničke izložbe sa odabranim fakultetima umetnosti i dizajna u zemlji i inostranstvu. Njihovo je uverenje da će na kraju petogodišnjih studija studentima Fakulteta za umetnost i dizajn biti otvorena vrata ka savremenim tokovima vizuelnih umetnosti i primenjenog dizajna. Fakultet za umetnost i dizajn je institucija posvećena obrazovanju kreativnih ličnosti. Osnovni cilj fakulteta je da obrazuje kreativce, spremne da osmisle, promovišu i razviju nove mogućnosti u različitim umetničkim disciplinama, kroz individualni i timski rad, kao i njihove primene na savremenom tržištu. Odabrani studijski program pruža studentima specifična znanja i veštine o dizajnu, kreativnosti, umetnosti uopšte, uz vladanje savremenim konceptima, istraživanjima, tehnologijama, prezentacijma i njihovim primenama.

Kuhinja Miljana Jankovic Fakultet za umetnost i dizajn: Uspesi studenata

Kuhinja – Miljana Janković

Odseci:

1. Dizajn enterijera

2. Industrijski dizajn

3. Tekstil i odevanje

4. Grafički dizajn i vizuelne komunikacije

Naime, sajam nameštaja je mesto gde oni dobijaju šansu da ljudima pokažu svoj talenat, trud i naporan rad.

Civiluk Djordjije Cizmovic Fakultet za umetnost i dizajn: Uspesi studenata

Čiviluk – Đorđije Čizmović

U hali 2, nivo C, nalazi se njihov štand na kome možete videti mnoštvo plakata, maketa i nekoliko prototipa u prirodnoj veličini. U pitanju su čiviluci, stolice, radni stolovi i enterijeri. Svaka maketa se može, u dogovoru sa investitorom i stolarom, napraviti u prirodnoj veličini i prodati zainteresovanom investitoru. Na sajmu izlažu studenti sadašnje treće i četvrte godine. U okviru fakulteta postoji radionica u kojoj su nastale sve makete i prototip. Veliku zahvalnost za trud i strpljenje duguju profesorima nameštaja, prof. Predragu Sofronoviću i prof. Zoranu Ajtoskom. Onda kada je njima bilo nemoguće da nešto izvedu, što finansijski, što fizički, njih dvojica su imali uvek lepu reč i kreativno rešenje.

Ceo proces izrade je trajao jedan semestar i uloženo je dosta sati da bi ideja postala realizacija. Pored profesora nameštaja, ne mogu da ne napomenu druge profesore koji su pomogli ovaj projekat, a to su: Aleksandra Raonić (Dizajn enterijera), Jelena Vojvodić (Dizajn enterijera), Zorica Savičić (Dizajn enterijera), kao i asistent Jelena Smiljanić (asistent na predmetu Dizajn enterijera).

Solica Olja Prodan Fakultet za umetnost i dizajn: Uspesi studenata

Stolica – Olja Prodan

Cilj izlaganja je da pokažu ljudima da Srbija ima talenat koji treba da se neguje. Nimalo ne zaostaju za svojim kolegama u EU. Možda imaju manje sredstava, ali to im daje volju i želju da se bore dalje i stvaraju pristupačnije a bolje komade nameštaja i same enterijere. Svima njima je želja da dizajn postane grana koja je interesantna i detetu od 5 godina i čoveku od 65 godina. Žele da uguše predrasudu da je dizajn snobovska delatnost i da svoj posao predstave onakav kakav jeste, kreativan, produhovljen, lep i bitan za čovečanstvo. Stolicu na kojoj sedite je projektovao dizajner, kao i sto na kojem se nalazi Vaš računar, morate priznati da su bitni za razvoj čovečanstva!

Na sajtu www.fudmegatrend.net možete naći deo studentskih radova koji je izložen na sajmu.

Editors choice