Ne koristite farbu za kosu

Boja za kosu je daleko intenzivnija i nije preporučljivo koristiti je na obrvama, odnosno licu. Umesto nje, naročito ako obrve planirate da farbate u kućnim uslovima, važno je da kupite posebnu farbu namenjenu isključivo farbanju obrva. Svakako, čak i sa kupovinom manje invanzivne farbe, bilo bi dobro da pre farbanja isprobate farbu na malom delu kože, na primer na vratu, kako biste se osigurali da nećete razviti alergijsku reakciju.

Koliko dugo traje farba

Svakako, ukoliko svakodnevno popunjavate obrve – isplatiće vam se da ih ofarbate jednom i budete mirni malo duže. U suštini, farba na obrvama traje dve do tri nedelje uglavnom, nakon čega ne samo da izbledi, već vam prosto vaše prirodne obrve takođe porastu. Iako vam se čini da je ovo možda premali vremenski period, svakako je bolja opcija od svakodnevnog docrtavanja. Ali u suštini, odluka je samo na vama.

Šta ako pogrešite u nijansi

Nažalost, greške se svima potkradaju i ako ofarbate obrve u previše tamnu nijansu, evo šta možete da učinite. Prvo, nežnim šamponom ili micelarnom vodom za lice istrljajte obrve i pokušajte u startu mlakom vodom da skinete koliko god je farbe moguće. To je najviše što možete da učinite, a nakon toga – morate da se strpite i da sačekate da prođe oko dve nedelje. Nije tako strašno kao što vam se čini, možete vi to!

Naslovna fotografija: instagram.com/advaelamakias

Jovana

Comments