Prethodne tekstove rubrike “Fashion Blogs” možete pročitati ovde.

Zanosna španska blogerka Anhela Rosas Sais (Angela Rozas Sáiz) piše svoj modni dnevnik “Madame de Rosa” iz srca Španije, Madrida. Ova prelepa dama radi kao medicinska sestra, međutim, kako je moda oduvek bila prisutna u njenom životu, odlučila je da se oproba u uređivanju sopstvene modne oaze. Začinila ju je nadasve jedinstvenim stilom, koji je danas inspiracija mnogobrojnim čitateljkama koje je redovno prate. Anhela kaže da ne može najbolje opisati lični stil, ali da trendove prilagođava svom ukusu i nosi ono u čemu se dobro oseća. Sebe je definisala kao izuzetno stidljivu osobu, što njen blog čini još zanimljivijim, s obrzirom na to da su njegove stranice ispunjene uglavnom smelijim odevnim kombinacijama. Za nepunu godinu postojanja modne bajke “Madame de Rosa”, njegova autorka uspela je da ostavi lični pečat i zauzela posebno mesto na listi autentičnih španskih blogova.

112 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Anhela Rosas Sais & madamederosa.com

214 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Cipele Jeffrey Campbell potpuno su osvojile srca modnih blogerki

314 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Anhela posebnu pažnju posvećuje odabiru visokih potpetica

Ešli Glorioso (Ashley Glorioso), autorka bloga “Purse`n Boots”, odlučila je da se poigra sa modom na njoj svojstven način i pokaže nešto sasvim drugačije od onoga na šta su ljubitelji modnih blogova navikli. Svoj stil opisuje kao ležeran, boemski sa primesama ciganskog (gipsy style). Smatra da je vrlo bitno “zgrabiti” od svega po malo i stvoriti efektnu celinu. Moda je njen posao, a blog vodi od oktobra 2010. godine, te ju je bogato iskustvo na ovom polju navelo da napravi mali kritički osvrt na druge modne dnevnike. Ona smatra neprirodnim konstantno nošenje visokih potpetica i to što su autorke blogova uglavnom uvek doterane. Pita se da li to rade samo zbog jednog fotografisanja ili tako zaista svakodnevno šetaju ulicom.

412 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Ešli Glorioso & pursenboots.blogspot.com

58 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Torbe i čizme kao glavni sastojci njenih modnih poslastica

66 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Šarmantna Ešli u čizmama Chloé Sevigny

Posle Anhele Rosas Sais, predstavljamo blogerku koja nam još jednom dokazuje da su ulice Madrida pravo modno carstvo neverovatnih autfita. Sara (Sara) kaže da se zainteresovala za modu još u detinjstvu, a kasnije je to interesovanje preraslo u ljubav, koju je uokvirila stranicama bloga “Collage Vintage”. Pored toga što joj je blog omiljeni hobi, ona želi da predstavi malo drugačije viđenje mode i pruži devojkama ideje kako da izgrade sopstveni stil. Bez obzira da li nosi blejzer svog momka, kombinuje sportsku garderobu sa elegantnim modnim detaljima ili pak spaja različite dezene, ona je uvek jedinstvena i svoja. Skoro tri godine postojanja ovog modnog dnevnika, brojni obožavaoci i ostvarene saradnje ukazuju na to koliko je bitno ponuditi raznovrstan sadržaj i staviti akcenat na različitost.

75 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Sara & collagevintage.com

83 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Uživa kombinujući sportske odevne predmete sa elegantnim

93 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Kombinujući različite stilove, pronađite ono u čemu se najbolje osećate

Sofi Valkirs (Sofie Valkiers), dvadesetsedmogodišnja plavuša iz Belgije i autorka bloga “Fashionata”, izgradila je ovaj modni kutak još 2008. godine. Želela je da podeli svoja iskustva i savete u vezi sa modom i lepotom, ne pretpostavljajući da će na taj način sebi otvoriti vrata modnog biznisa. Danas, Sofi radi kao stilista i urednica magazina, a da njena karijera ide uzlaznom putanjom dokazuje i fantastičan lični veb-sajt . Uz modni vodič “Fashionata”, prošetaćete svetskim pistama, ugrabiti inspiraciju za sutrašnji autfit i saznati poneki trik kako da se našminkate ili napravite zanimljivu frizuru.

101 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Sofi Valkirs & fashionata.be

113 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Predstavila je kolekciju Marni for H&M

121 Fashion Blogs: Nesvakidašnje odevne kombinacije

Spremna za početak Nedelje mode u Parizu


Marina Marry je studentkinja industrijskog inženjerstva i menadžmenta, zaljubljenik u fotografiju, zvuk saksofona i ukus Tiramisu torte. Nepopravljivi sanjar, hedonista i ponosni vlasnik kreativne džungle “Imagine, Create, Enjoy”. Omiljeni citat: “Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

Comments