U skladu sa početkom jeseni dolaze i svježe modne teme. Pred objektivom Federike Puteli (Federica Putelli) našla se Malika Askarova, novo lice porijeklom iz Uzbekistana. Za popularni modni blog “Fashion gone rogue“ Malika je pripremila “Status nezavisnosti“. Za odjeću koja odaje ovakav stav pobrinula se Nađa Bonalumi (Nadia Bonalumi). U elegantnoj odori i sa zadivljujućim, bujnim kovrdžama Malika je poput mlade dame zrelog stila. Forme su vrlo smjele i zahtijevaju vjeru za dobro iznošenje istih. U tome je i čar njihove teme. Među odjevnim komadima su modeli kuća: Gucci, Emilio Pucci, Ralph Lauren i drugi. Malikine sitne uvojke uredio je Đuzepe Loruso (Giuseppe Lorusso), a da blondina izgleda super glamurozno učinio je Augusto Picerni, urednik šminke.

Bajkovito bijela a postojana – Malika u haljini Alberte Ferretti, sa Chanel dokoljenicama od kože i na visokim Gucci petama.

Alberta Ferretti Fashion Gone Rogue: Status nezavisnosti obećava slobodu modi

Kolor i tekstilni kontrasti – utisak koji se ne zaboravlja

Kada moda zauzme stav, ni jedan kroj nije sporan. Emanuel Ungaro kreirao je savršeno drugačiji kombinezon – odijelo koji uz suptilne svijetle pruge upućuje na ozbiljnost. U cipelama od sjajne kože Gucci, ona izgleda dosledno prilici.

Emanuel Ungaro Fashion Gone Rogue: Status nezavisnosti obećava slobodu modi

Jedan ali vrijedan komad pažnje: kombinezon od štofa u neočekivanim formama

Izražajno, nedvosmisleno, sa velikim karnerima upečatljivo – suknja iz Ralph Laurena, sa vintage rolkom, dokoljenicama Chanel i potpeticama Gucci. Ona nosi svo “naoružanje“ za modni trijumf.

Ralph Lauren Fashion Gone Rogue: Status nezavisnosti obećava slobodu modi

Sigurna u sebe i u svoj izraz

Ona nastupa u svojoj prirodi. Daleko od ogledala i reflektora, jedinstvena je i nezavisna. Kratka haljina od mračnog tila i na puf Augustin Teboul, jakna kao duh prošlosti Emilio Pucci, kožnjak čarape preko koljena i Gucci cipele.

Augustin Teboul Fashion Gone Rogue: Status nezavisnosti obećava slobodu modi

Nešto drugačija elegancija

Predaja mašti, dok estetika izlazi van okvira zamišljenog. Gucci haljina od svile sa gornjim dijelom od mrežice i pernatim umecima na rukavima.

Gucci1 Fashion Gone Rogue: Status nezavisnosti obećava slobodu modi

U tajnom svijetu modnih sfera

Ponoćna haljina u dnevnoj prilici – usud na novo, drugačije! Od Chanela specifičan izrez sprijeda razotkriva moć nezavisnosti.

Chanel Fashion Gone Rogue: Status nezavisnosti obećava slobodu modi

Status nezavisnosti obećava slobodu modi

 


Jana Radonjić – ime iza bloga estheticsense, vizuelna umjetnica bavi se estetikom i psihologijom (vizuelnih) umjetnosti, kreativnim pisanjem a često se nađe i u ulozi kostimografa i scenografa. Najviše značaja pridaje „oplemenjivanju društva“ kroz različite umjetničke forme.

Comments