Moda je na nebu, moda je na ulici, televiziji, izlogu, u vašem omiljenom magazinu, a ovih dana najviše na Fashion Week-u. Iako je vreme izuzetno sivo i nesnosno, mi nismo bili lenji, obišli smo klubove i pokušali da saznamo da li će Beograđani i ove jeseni biti u trendu.

Pod utiskom Nedelje mode uradili smo malo istraživanje o tome šta je ove jeseni in i saznali da se najavljuje dominacija svetlucavih boja, da, takođe, pravi trendseteri moraju nabaviti srebrnu jaknicu u retro stilu ili, pak, pantalone u tom fazonu, da se preporučuju jake boje na usnama, očima, kao i izražene trepavice, a ono bez čega nijedna žena ne može zamisliti svoju odevnu kombinaciju jeste torbica, a ove jeseni clutch torbica je modna obaveza.

Što se manje popularne, muške mode tiče, osim klasičnih vetrovki i tanjih jakni, biće aktuelne i deblje košulje kombinovane sa perjanim prslukom, teksas jakne sa obaveznim krznenim ili vunenim elementima i debeli vuneni džemperi koji su dovoljno topli da uz njih ne mora da se nosi jakna. Naravno, kaputi su evergreen, aktuelni kao i svake sezone, a boje koje se predlažu su isključivo zagasite, pastelne.

A sada se vratimo na situaciju koju smo zatekli u našim klubovima! Po odevnim kombinacijama naših sugrađana došli smo do zaključka da njima još uvek ne caruje jesen, te da još uvek možemo videti kombinacije letnjih košuljica upasanih u duboke šortseve, sandale, teksas šortseve, letnje haljine, a umesto dominacije srebrnih boja i retro stila, naišli smo na dominaciju kože. Iznenađujuće – momci su bili za pohvalu, svedene kombinacije, dobro odabrane košulje i farmerke po meri.

slika15 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Bingo – clutch torbica i karmin jarke boje, momak je izabrao pravu nijansu košulje

slika25 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Cipele svetlucave boje – odlično, ali suknja pogrešnog kroja noge čini debljim nego što jesu

slika35 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Opa! Šta mi tu vidimo? Momci, ispašite košulje, ostalo je po meri!

slika44 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Odlična linija bačena u drugi plan odećom koja je preozbiljna. Zanimljiva boja laka, želimo još takvih boja na ovoj lepoj devojci

slika54 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Ne, ne, ne! Gle, teksas jakna! Ipak ne! Odličan par farmerki

slika63 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Odlične frizure! Kombinacija divne ogrlice sa košuljom kajsija boje – tu nema mesta za promašaj

slika72 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Zapamtite ove čarape – veliko ne! Ipak, odlična košulja, a i cipele. Čekaj, ko je ova dama iza?

slika8 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Ah, tu je! Dobitna kombinacija ovog izveštaja! Odličan izbor obuće, košulja po meri, pantalone takođe. Mala opaska – ili kaiš ili ogrlica, ne oboje

slika9 Fashion Night Out: Jesen u meni caruje, a u tebi proleće

Sve pojedinačno je odlično, ali sve skupa je previše. Dama je prelepa, odličan izbor karmina i frizure

Prethodne modne izveštaje možete pogledati ovde.


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanske književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Hot Spot  – Beogradski vodič sa pregledom svih boljih klubova, restorana, barova i splavova. Informišite se o najaktuelnijim dešavanjima u glavnom gradu potpuno besplatno. Uz Hot-Spot budite deo Beograda! Pratite ih i na Facebook stranici.

Comments