Nikad više poznatih, nikad boljih i lošijih haljina. No, krenimo redom.

Perje i gola guza

Baš zato što toliko volimo Bijonse (Beyoncé), ovo izdanje nas je duboko razočaralo. Na svom prvom pojavljivanju poslije poroda na crvenom tepihu najljepša žena na svijetu bome je dvostruko promašila. Nažalost, ovo je jedna od najlošijih haute couture kreacija modne kuće Givenchy. Možda bi nekako preboljeli ovo silno perje, ali ono što vam nemamo srca pokazati je Bijonsina gola stražnjica.

beyonce v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 1/10

Dokle s perjem?

Još malo pernatog volumena ponijela je i Dajen Kruger (Diane Kruger) u kreaciji modne kuće Prada. Puno bolje od prethodnice, ali ipak postoje ljepša rješenja za naglasiti voluminoznu haljinu.

dkruger metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 3/10

Nitko ne voli svoje noge kao Gvinet

Jedna od kraljica crvenog tepiha, Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), odjevena od haljine do cipela u Pradu, ponovno je odlučila biti drugačija i pokazati nam svoje vitke noge. Iako je sve ovo jako lijepo, elegantno i sofisticirano, nedostaje nam Gvinet u klasičnim krojevima poput vjenčanica koje vitkoj mladoj mami poput nje prekrasno stoje.

gpaltrow metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 5/10

Ovo je najbolje odjevena žena svijeta

Kristin Stjuart (Kristen Stewart) nedavno je izabrana za najbolje odjevenu ženu na svijetu. Pogledajte ovo izdanje i ponovite s nama: Za***ava li nas netko?

kstewart metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 1/10

Back to black

Modni kameleon, naša najdraža cirkusantica Rijana (Rihanna), čini se, angažirala je stilistu za ovu dodjelu. Haljina modne kuće Tom Ford neće joj donijeti titulu najbolje odjevenih, ali barem više nije na onoj crnoj listi. Zanimljiva tekstura svakako upada u oči!

rihanna metball v 8may12 rex b 592x888 1 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 6/10

Jedna otmjenija Rouzi

Koliko obožavamo njene dnevne kombinacije, opće je poznato. Još nam je draže kad nas Rouzi (Rosie Huntington-Whiteley) obraduje ovakvim večernjim izdanjem. U haljini modne kuće Burberry čije je zaštitno lice, u potpunosti je zasjala. Cijelo izdanje još je ljepše uz ovakvu frizuru i nakit.

rhwhiteley metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 9/10

Tračerica s oblinama

Za razliku od kolegice Blejk Lavjli (Blake Lively), Lejton (Leighton Meester) ipak ima puno ženstveniju figuru, pa je tako ova haljina modne kuće Marchesa idealan izbor za njeno pojavljivanje na crvenom tepihu. Možda je malo kič, ali kad je bal – neka je bal!

lmeester metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 7/10

Dvije riječi: Linda i Prada…

Dovoljne su da opišu ovu prelijepu kreaciju i još ljepšeg modela! Bravo!

levangelista metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 10/10

Mlađa sestra to radi bolje

Za razliku od Bijonse, mlađa sestra Solanž (Sonlange) nije pokazala nimalo golotinje. Mladenačka žuta, s potpisom Rachel Roy i simpatična afro frizura donijele su Solanž puno veću ocjenu nego razočaranju zvanom Bijonse.

sknowles metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 8/10

Netko je stigao sa sahrane…

…a čini nam se da je to Meri-Kejt Olsen (Mary-Kate Olsen). Razumijemo da Meri misli da najbolje izgleda u kreaciji svoje modne kuće, The Row, ali nije li je ova crna progutala? Na nekoj starijoj ženi sigurno bi ovo sve izgledalo puno drugačije. Treba li komentirati totalno pogrešnu šminku i frizuru? Ako Tim Barton (Tim Burton) bude tražio glumicu za novu “Mrtvu nevestu” (Corpse Bride), evo Meri!

mkolsen metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 2/10

Zlatna Džesika

Džesika Alba (Jessica Alba) jedno je od najboljih izdanja ovog bala. U haljini modne kuće Michael Kors, sa savršeno uparenom šminkom, frizurom i nakitom, Džesika je zaslužila čistu desetku!

jalba metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 10/10

Povratak u budućnost

Dženjueri Džouns (January Jones) iskočila je iz svojih kostimića prošlog stoljeća koje nosi u seriji “Mad Men” i uskočila u budućnost u ovoj modernoj fluorescentnoj kreaciji modne kuće Versace. Nažalost, spoj vintage nakita i futurističkog modela čini glumicu malo izgubljenu u modnom prostoru i vremenu.

jjones metball v 8may12 rex b 592x888 Fashion Police: Met Ball i sve te haljine (1. deo)

Ocjena: 5/10

Haljina je mnogo, stoga pratite nas i sutra!


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments