Najiščekivanija noć godine, je ujedno i najiščekivanija u modnom smislu, jer se uvek dobro obradujemo, izenandimo i šokiramo odabranim outfitima. No jedno je sigurno, retko kad smo ravnodušni prema odabranim komadima i stajlinzima, jer se svi na crvenom tepihu uvek vode parolom: dress to impress. 

Ove godine, 90. po redu Oskar prošao je u duhu raznovrsnosti i šarenila oblika, boja i stilova.
Akademija je prethodno izjavila da želi da se fokusira na filmove a ne na kulturološki događaj oko njih, što objašnjava odstupanje od all black oblačenja.

Takođe, i Tarana Burke, koja je pokrenula celokupan Me Too projekat rekla je pre same dodele da Time’s Up pokret nije marketinški trik, koji služi samo za privlačenje pažnje.

U to ime, sinoćna dodela je zaobišla all-black dress code, i najpoznatija lica avsetkse kinematografske sce su se obukla bez ikakvih inputa osim onih od ličnih stilista, a ovo su neka od najboljih izdanja.

Allison Williams

Zvezda filma “Beži” pojavila se u Armani Privé bež haljini do poda, koja svojom gracioznošću podseća na haljine princeza iz Diznijevih filmova. Teško je izneti haljinu u ovoj boji i zato ogroman aplauz za ovu devojku koja je to uspela nonalantno i elegantno da uradi. Zahvaljujući frizuri i makeup, donela je dašak starog holivudskog glamura na crvni tepih.

Nicole Kidman

A kad smo kod Armani Privé kolekcije još jedan sjajan komad ponela je Nicole Kidman. Intenzivno plave boje, korsetirana celom dužinom, haljina je bila pravi kontrast svemu ostalom što smo videli.

Lupita Nyong’o

U zlatnoj Versace haljini sa dubokim šlicem, i crnim detaljem kao ojačanje, oklop od perlica, Lupita je izgledala kao prava urbana senzualna ratnica.

Betty Gabriel

Još jedna zvezda filma “Beži” koja igra briljantno zastrašujuću kućnu pomoćnicu Georginu, pojavila se na crvenom tepihu u dugoj tirkiznoj haljini, sa perlicama i izveženim cvećem, i sa dubokim V izrezom. Unikatni ukrasi i izbor boja su ono što njen outfit čini fantastičnim.

Comments