Nostalgija za devedesetim nije ništa novo, kako u pogledu muzike i tog nekog prepoznatljivog životnog stila (shvatimo ovo kako ko želi), tako i u pogledu mode, makar one naj od naj u kojima dizajneri i danas pronalaze inspiraciju za svoje nove komade i prema kojima se formiraju aktuelni modni trendovi. U tom smislu, mnogi kultni autfiti koje su poznate ličnosti nosile pre 20-30 godina i dan-danas izgledaju jednako atraktivno i zanimljivo, zato ti u nastavku otkrivamo nekoliko naših favorita kada je reč o #tb stajlinzima koje smo uočili tokom zlatne ere devedesetih.

Jennifer Aniston, 1997.

Slip haljine su doživele svoj veliki povratak tokom dve hiljade desetih i čini se da od tada nisu ni silazile sa modnog trona. Svedene i lepršave, ali i zavodljive i elegantne, lako su našle put do naših srca i garderobera omogućavajući nam da se spremimo za svega nekoliko minuta. Uz karmin i štikle ili teksas jaknu i patike, slip haljina jednostavno uvek izgleda dobro. Zato bismo rado isprobali izdanje koje je 1997. ponela nasmejana Jenn.

Naomi Campbell, 1997.

Pletene haljine, nazovimo ih tako, veliki su trend ovog leta iako možda neće ni biti prilike da ih propisno nosimo. Ipak, svi nas savetuju da ne klonemo duhom već da svoje omiljeno letnje pletivo i dalje nosimo u kombinaciji sa kupaćim kostimom, pa makar i samo na terasi ili u dvorištu. Naravno, ako si smela kao Naomi, možda nešto slično možeš prošetati i gradom…

Demi Moore, 1994.

Demi iz 1994. je oličenje svega što i dan-danas volimo! Retro naočare? Check. Ogrlica sa medaljonom? Check. Oversized sako? Check. Zvonarice? Check. Ako ovo nije dovoljno za tvoj sledeći odlazak u šoping onda zaista ne znamo šta jeste! Odlična stvar u vezi sa svim ovim komadima je što izgledaju odlično kako zajedno, tako i odvojeno, što ti daje mnogo mogućnosti za eksperimentisanje tokom cele godine.

Comments