Posle miholjskog leta konačno smo dočekale i ovo tmurno, sivo i vetrovito vreme. Što smo nosile lagane haljinice i bluzice, nosile smo. Došlo je vreme da presložimo naše ormare. No, nema potrebe za žaljenjem i “depresijom” jer – kada ćemo da zasijamo u svem ovom sivilu ako ne sada? Nekako, nikada nisam smatrala da tokom leta možemo da pokažemo sav naš modni potencijal, koliko god to paradoksalno zvučalo. Opcije su poprilično limitirane. Navuci haljinu, suknju i majicu ili lanene pantalone i košulju, to je sve. Kako tokom leta da budem kreativna i napravim originalnu kombinaciju kada od silnih vrućina mogu samo da iskočim iz kože? Ne, leto uopšte nije pravo vreme za modiranje. Zato na snagu stupa čuveni novembar. Pre je to mogao da bude i oktobar, ali ove godine ljubiteljke leta nagrađene su njegovim produžetkom. Bilo kako bilo, za nas zimsku decu vraćaju se čuvene slojevite kombinacije koje smo toliko dugo čekale. Utopliće nas, a ujedno ćemo izgledati šik i urbano. Ukratko, pravo vreme da pokažemo sve svoje modno znanje. Da ne spominjemo da smo dobile na vremenu ukoliko smo propustile leto i ostao nam je koji kilogram viška još od prošle zime. Imamo idealnu kamuflažu dok se još malo ne uozbiljimo.

Sećate se da smo na početku rekle da je vreme da reorganizujemo svoje ormare? Možda ipak možemo još malčice da sačekamo jer u nastavku otkrivamo kako možete i letnje stvari kombinovati zimi. Ove sezone definitivno imamo za svakog po nešto. No, da vidimo šta su to devojke u svetu nosile prve polovine meseca novembra.

Utopli dan sa malo žute

Evo ga kompromis. I devojke koje pate za letom imaju priliku da nose takozvane letnje boje i tokom ovih jesenjih dana. Mada, moramo se složiti da smo svedoci da striktna podela na zimske i letnje boje potpuno nestaje i postaje passe. Koji je bolji način za zasijati u ovakvim danima nego potpuno jednobojnu kombinaciju razmrdati sa malo žute?

Kombinuj različite materijale

Nosi ti se kožna suknja i omiljeni vuneni džemper ili nova majica koju obožavaš? Ove sezone to nije nikakv problem. Samo napred! Spoji nespojivo, budi hrabra i pusti mašti na volju. Sama ćeš se uveriti koliko će biti pozitivnih reakcija!

Cvetni dezeni i u jesen, zašto da ne?

Kada se ipak malo uželimo leta i zaboravimo na svu onu vrelinu, vreme je da izvučimo omiljne pantalone cvetnog dezena i suprotstavimo se jeseni. Iskombinuj ih uz smeo džemper, potpetice ili omiljene cipele i torbu koja će upotpuniti ceo izgled.

Oseti jezu

Da, lepo smo rekle na početku da možda možemo još malo da sačekamo sa reorganizacijom gardarobera. Evo i zašto. Znamo koliko smo se mučile da dobijemo onaj savršeno preplanuo ten, pa možemo još malčice da se hvalimo njime, makar dok zvanično ne dođe zima. Iskoristi još malo ovu temperaturu i iskombinuj svoju omiljenu mini suknju uz čizme do kolena i oversized džemper. Naravno, obavezno ponesi kaput koji možeš da obučeš preko toga i nemoj se nikad smrzavati, jer zdravlje je uvek na prvom mestu!

Daj šansu neon boji

Trik kako da ubaciš neonske boje u svoj svakodnevni izgled je vrlo jednostavan. Neka sve bude jednostavno! Zadrži se na jednom komadu i monohromatsku kombinaciju upotpuni neon kaputom, ili basic farmerke, omiljene patike i koznu jaknu osveži neon rolkom ili bluzom.

Comments