U toku je Nedelja mode u Parizu, i sa nestrpljenjem pratimo koje će nam nove modne trendove doneti. Do sada smo kroz modne revije brendova Christian Dior, Marine Serre, Coperni i Koché videli nadolazak futurizma u odevanju, ali isto tako i povratak klasičnim minimalističkim komadima, dobrog i jednostavnog kroja.  Fokus odevnih komada uglavnom je bio na fukcionalnosti, kolorit je bio jednostavan, uglavnom monohroman, uz povremeni akcenat u boji – ali paleta se najčešće kretala od crnih i belih, do nude i hladnosivih tonova. Sada, kroz nove revije brendova Kenzo, Balmain, Elie Saab, Carolina Herrera i Dries Van Noten dobijamo uvid u još neke trendove koji će obeležiti naredni period, a evo i koji su to trendovi.

Elie Saab – nežnost i čipka su večni

Iako bismo pomislili da će čipkani motivi nakon više godina izaći iz mode, oni se uspešno održavaju i vraćaju na scenu – jer je nežnost u odevanju nešto što zauvek ostaje aktuelno. Haljine koje je ove sezone predstavio modni brend Elie Saab ponekad nas podsećaju na venčanice, a nekad jednostavno na haljine u kojima bismo se osećale kao vile ili princeze. Elie Saab zna da bezvremenska elegantnost ostaje aktuelna i onda kada se trendovi oko nje menjaju, i to je ovom kolekcijom i prikazao.

Balmain – odela, 80-te i povratak plitkog džinsa

Modni brend Balmain na jedinstven način uspeva da kroz odevne komade referiše na prošlost, a istovremeno njima uspe da iskaže osećaj futurizma. U ovoj kolekciji osveženje su bile jarke neon boje odela, koja su imala izražene naramenice inspirisane modom 80-ih godina. Ipak, ovaj stilski momenat 80-ih Balmain je uklopio uz džns i pantalone “zvoncare” karakteristične za 70-te godine, a plitkog struka koji smo mogli videti na celebrity-jima 2000-tih godina, kao što je Paris Hilton. Sveukupno, Balmain je kreirao edgy estetiku za samopouzdane žene koje se ne plaše da nose široka ramena, i koje zrače energijom.

Comments