Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

Uređenje enterijera: Trendovi koji će dominirati tokom ove decenije

Nisam feministkinja. Možda samo zbog prostačkog tumačenja tog pojma, naročito među muškarcima, koji feminstkinje vide kao neke besne, raspaljene muškarače kojima fali jedan dobar kurac, da ih dovede u red.

A možda i zato što ne mislim da je pošteno biti isključivo na ženskoj strani, kad je muškarcima u svemu toliko teže nego nama. Izgubili su podršku mačizma onog momenta kad su žene objavile da nisu podređene, kao da se njihova snaga zasnivala na pretpostavljenoj ženskoj slabosti. Na laganju samih sebe o tome da su jači pol. Feminizam ih je totalno poljuljao, jer je objavio snagu i moć ženskosti i oduzeo im ono što su mislili da samo njima pripada.

I deluje kao da im ništa nije ostavio. Nema te muževnosti sa kojom mogu da se identifikuju, osim ako se ne radi o onom njenom delu koji štrči. Njima je jedino ostalo da se uhvate za kitu i oni to i rade.

Ona im određuje pravac, kao igla na kompasu.

Ono što se muškarcima nudi jeste osvešćivanje ženske strane, one stvaralačke u kojoj leži snaga i motiv. Ali oni su potpuno obeshrabreni, osim ako nisu prinuđeni da se služe svojom ženskom stranom, jer su umetnici – stvoritelji, iznedrioci. U kom slučaju vrlo često otkrijete i da su zavisnici od seksa, droga i alkohola, paranoici, sluđeni i preopterećeni.

I najmanji deo sopstvene ženskosti previše je za bilo kog muškarca, okruženog agresivnim ženskim prisustvom. Ne zato što žene sprovode nekakvu agresiju, nego što oni autentično prisustvo žena u svetu koji je doskoro bio njihov doživljavaju kao agresiju. Zato se svete. Pričaju o svemoćnom kurcu koji će izlečiti feminizam, a niti ga imaju, niti umeju da ga ponude, osim na prostački i siledžijski način, u okvirima provaljenog, ogoljenog i prevaziđenog mačizma.

Ono što imaju i naveliko nas time obasipaju jesu problemi sa potencijom, preranom ejakulacijom, raznim seksualnim fiksacijama, neslobodama i predrasudama. To je način da se osvete feminizmu.

Nisam feministkinja, jer mislim da je feminizam završio posao čim je proneo objavu o tome da žene više ne robuju muškarcima i da su izašle iz njihove senke i da same odlučuju o svom životu.

Sam početak je bio dovoljno razoran i sada je vreme da se primene ženski načini, da se isceljuje, neguje i štiti, jer smo u opasnosti da uništimo muškarce i muževnost kao pojam. Feminizam izlazi iz puberteta i krajnje mu je vreme da preraste u matrijarhat, ako mislimo da išta konstruktivno proizađe iz tog podrivačkog pohoda na muški svet.

Ne možemo samo da zaljuljamo tlo i gledamo posledice zemljotresa, jer smo i lično uzdrmane time.

makeup bunny2 Feminizam ili nešto još gore?

Nisam na ženskoj strani. Osim tamo gde ženska strana obuhvata sve strane

Jin će izgubiti svoj jang, ako nastavimo da pokušavamo sa ljudskom ravnopravnošću. Jer tu ravnopravnosti nema.

Žene nose opstanak čovečanstva. Žene rađaju muškarce. Žene više ne mogu da dopuste da prevaziđene i nesigurne ideje o tome šta znači biti muškarac vaspitavaju te muškarce, jer ćemo ih izgubiti kao dinosauruse.

Žene treba da u potpunosti preuzmu upravljanje i društveni poredak. Da sagledaju perspektivu opstanka ljudskog roda, da ukinu politiku, novac i rat i da ostvare globalni matrijarhat, koji će moći da isceli planetarne povrede i muško-ženske zablude i nedoumice.

Jedino žene to mogu, jer imaju iskustvo i mudrost istrajavanja, razumevanja, stvaranja, čuvanja i oslobađanja.

Muškarci ne mogu biti oslobođeni. Osim od zabluda. Oni treba da prihvate svoju stvarnu ulogu zaštitnika života i da se stave u službu žena u svakom smislu, na svakom nivou i na svaki način. Zaprepastiće se kad shvate kako im dobro idu papučarske veštine.

Dakle, nisam feministkinja. Nego nešto još gore.

Matrijarhatistkinja.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice