*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Feng šui: Pozitivnom energijom do sreće u životu

Feng šui: Pozitivnom energijom do sreće u životu

Kinezi su mudar narod koji ima specifično tanak odnos prema životu i svemu što ga okružuje. Feng-šui je drevna kineska nauka koja propisuje način života u stalnoj harmoniji i ravnoteži sa ličnim okruženjem kako bi se osigurala velika sreća. To je tehnika uređenja životnog prostora, metod osmišljavanja okruženja koji se postiže pravilnim rasporedjivanjem nameštaja i predmeta u domu a sve u cilju da pozitivna energija prostruji.

Osnovno pravilo u feng šuiju je da što više energije ima zdanje, to su i njegovi korisnici prosperitetniji i zadovoljniji životom. Pravilno rasporedjene stvari u prostoru u kome boravimo treba da dopuste nesmetan tok energije i time doprinesu poboljšanju zdravlja, raspoloženja, koncetracije, boljem odnosu sa drugim ljudima i time više sreće.

feng shui elementsunutra Feng šui: Pozitivnom energijom do sreće u životu

Prvi korak u feng-šuiju je čišćenje, sredjivanje i izbacivanje starih i nepotrebnih stvari.

Ukoliko želite više od života, oslobodite se viškova. Prašina, pretrpanost, nepotrebne i rashodovane stvari blokiraju energiju koja ne može nesmetano da kruži i tako negativno utiče na naše energetsko polje koje je u direktnoj vezi sa sredinom. Stare stvari “vezuju” energiju, čime nas zadržavaju i sputavaju i ne dozvoljavaju novim “stvarima ” da uđu u naš život. Prvi utisak o prostoru u koji ulazimo ili u kome boravimo je jako važan. Ulazna vrata predstavljaju mesto odakle energija ulazi u kuću, zato treba redovno čistiti ispred praga. Kada kročimo na nečiji prag primimo puno utisaka o onome što vidimo. Stoga bi trebalo da na zidu naspram ulaznih vrata postavite prijatnu sliku, vedrih tonova koja će nagovestiti druželjubivost domaćina. Svaki komad nameštaja u prostoriji treba da ima “laku notu”, da ne opterećuje, već da privlači svetlost i energiju. Sredina sobe treba da ostane prazna jer se u centru energije prepliću i razilaze obnovljene razmenjenom snagom. Zidove (ako ne želite da budu beli) možete obojiti toplim, svetlim tonovima. Poželjno je da prostirke budu od prirodnih materijala, pamuka ili vune. Ormane ne bi trebalo pretrpavati stvarima, jer i taj prostor zahteva cirkulaciju vazduha.

Ni vrata od kupatila ne ostavljajte otvorena, jer je to mesto u prostoru koje procesuje otpadnu energiju. Najbolje mesto za krevet u spavaćoj sobi je u delu prostorije koji je najudaljeniji od ulaza u prostoriju, jer je tu energija najstabilnija. Idealno je da bude uza zid što daje potporu. Što se tiče radnog stola idealno bi bilo da prostor ispred stola bude otvoren da energija ima ka čemu da “teče”, a da iza ledja bude zid. Stolove ukrasite činijama sa svežim raznovrsnim voćem.

ljubicasta sveca i cvet Feng šui: Pozitivnom energijom do sreće u životu

U feng-šuiju biljke kao i životinje dodaju energiju i živost prostoru i time atmosferu čine življom, zdravijom. Bitno je da su biljke zdrave i da veličinom odgovaraju prostoru. Posebno mesto u feng-šuiju imaju akvarijumi zato što voda predstavlja inteligenciju i prosperitet ukućana, a najbolje mesto za njega je dnevna soba.

Bez obzira da li verujete u rezultate feng-šuija ili ne, nije na odmet da nešto promenite u svom stanu, jer svaka novina donosi nešto lepo na radost ukućana i prijatelja. Neka pozitivna energija preplavi vaš dom. Srećno.

Milica Ašćerić

Editors choice