Na internacionalnom festivalu mode i dizajna “MERCEDES-BENZ FASHION WEEK Montenegro” u Podgorici učestvovaće poznate inostrane i domaće modne kuće i dizajneri.

Održavanje crnogorske nedjelje mode ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji. Održavanjem manifestacije privući će se velika medijska pažnja Evrope i svijeta na Crnu Goru – Podgoricu (planiran je dolazak predstavnika evropskih medijskih kuća), a gostovanjem inostranih umjetnika i dizajnera kod nas, Podgorica će ostvariti mnoge poslovne kontakte sa velikim brojem gradova Evrope, čijim će predstavnicima biti domaćin za vrijeme MNEFW.

Program:

“Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro” manifestacija će biti održana od 15. aprila do 19. aprila ove godine, na dvije lokacije u Podgorici: vinski podrum “Šipčanik Plantaže” i “Capital Plaza” centar (galerija i na otvorenom).

U skladu sa članstvom NFC Montenegro u Evropskom Modnom Savjetu, koji broji 23 zemlje članice Evrope na “Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro” događaju će se predstaviti:

– kolekcije internacionalnih dizajnera

– domaći afirmisani dizajneri

– mladi talenti (koji dobijaju sigurnu šansu da naprave prvi korak u realnom svijetu mode i da se predstave najširoj javnosti)

– prateći program vezan za modu – izložba instalacija i fotografija

PLAKAT MBFW 19 1 Festival umetnosti, mode i dizajna: Mercedes Benz Fashion Week Montenegro

datum: 15. april 2016. dan: petak vrijeme: 20:30h naziv: „BURRA Fashion Day“

mjesto: Podrum vina „Šipčanik Plantaže“

program:

Bata Spasojević (Srbija), Edita Nimanbegu, IbroVu (SAD), Sanja Bobar, Milena Đurđić

VIP koktel: „Plantaže“, „NesCafe“, „Zlatiborac“, „Carling“

šminku i frizure radi tim: Zoran, na čelu sa Ljubicom Bulatović, uz asistenciju Marije Ivanović Šuković

promocija: Emina Jahović Sandal imaće promociju kozmetičke linije – parfema, posredstvom drogerija Dama, koji su njeni ekskluzivni zastupnici za crnogorsko tržište.

after party: Dr.Brajer

datum: 17. april 2015. dan: nedjelja vrijeme: 20:30h naziv: „HIPOTEKARNA BANKA Fashion Day“

mjesto: Capital Plaza (galerija)

program: U okviru modne manifestacije „Mercedes-Benz Fashion Week“ biće organizovana izložba instalacija i fotografija.

Instalacije koje će biti prikazane autorsko djelo su Jelene Đukanović, a pratiće ih izložba fotografija Relje Erakovića sa kojim radi u tandemu.

after party: Elit – restoran&lounge bar

datum: 19. april 2015. dan: utorak vrijeme: 20:30h naziv:„CARLING Fashion Day“

mjesto: Capital Plaza (atrijum)

napomena: u slučaju da bude vremenskih neprilika „Carling Fashion Day“ biće odložen za dan-dva, a o tome biste bili blagovremeno obaviješteni

program: Tijana Todorović (Srbija), Donka Stankovski (Srbija), Milena Vujačić, Antony Morato by Paradiso (Italija), Mirjam Bernard Varga (Slovenija), MAVI (Turska).

šminku i frizure radi tim: Vlado Beauty Bar

after party: Hard Rock Caffe Podgorica

Na manifestaciji „Merceses-Benz Montenegro Fashion Week“ koristiće se zvanična šminka kuće PRESTIGE COSMETICS. Zvanični partner zadužen za vizuelni identitet u dijelu šminke i frizura je tim ZORAN.

Zvanični fotograf događaja je Miodrag Marković.

Za scenu je zadužena firma L&G DESIGN iz Ulcinja.

Zaštitno lice manifestacije Montenegro-Benz Fashion Week Montenegro je bivša Miss Slovenije i Miss Universe Slovenije, jedna od najuspješnijih slovenačkih manekenki IRIS MULEJ, koja od nedavno živi i radi u Crnoj Gori. Fotografiju i idejno rješenje radio je Miodrag Marković, šminku i frizuru potpisuje Ljubica Bulatović by Zoran, haljina je dizajnersko djelo Edite Nimanbegu – EDEN Atelier. Lokacija za snimanje bila je Capital Plaza, a na fotografiji je i novi automobil Mercedes C-class Coupe.

 

Comments