“Slučajno zajedno” je treća komedija glumačkih zvezda Adama Sendlera i Dru Barimor, nakon hitova “Pedeset prvih sastanaka” i “Svadbeni pevač”.

Nakon katastrofalnog prvog sastanka, samohrani roditelji Loren (Barimorova) i Džim (Sendler) složiće se samo oko jedne stvari: nikada više ne žele da se vide. Ali kad se oboje slučajno prijave za zabavni porodični odmor sa decom, naći će se prisiljeni da nedelju dana dele apartman u luksuznom afričkom safari odmorištu.

Sendler komentariše njihov prvi susret: “Ona se nedavno razvela, a Džim je udovac. Oboje su dugo bili u braku i nisu spremni za izlaske, ali prijatelji ih oboje uveravaju da je vreme da pokušaju. Završe na sastanku na slepo i oboje su nervozni. On govori samo ono što ne treba i pije njeno pivo, a ona se zagrcne supom i to su manje-više najbolji delovi izlaska.”

“Skoro uspeju da nađu neki ritam u nekoliko navrata, ali svaki put stvari odu u pogrešnom smeru, kako to često biva u životu”, dodaje Barimorova. “Koliko puta čovek upozna nekog i ta mu se osoba svidi i shvati da s njom ima dosta toga zajedničkog, ali nekako stvari ne kliknu. I onda se pitate zašto s tom osobom stvari uvek krenu pogrešno?”.

BL 03801r Film koji morate pogledati: Slučajno zajedno

Loš izlazak ih oboje samo uveri da treba da se usmere na svoju decu i posao i zaborave na izlaske na neko vreme ili zauvek. Ipak, sudbina će se umešati zahvaljujući Džen, koju glumi Vendi Maklendon-Kovi.

Potpuno neočekivano naći će se licem u lice u jednom od najelegantnijih i najromantičnijih hotela na svetu, gde je sve pod motoom porodičnog uživanja, a svaka soba je popunjena i nemaju način da izbegnu zajednički boravak.

Nakon dogovora o aranžmanu spavanja, njih sedmoro kreću u hotelski restoran da pojedu nešto, i naravno da sednu pored, čini se, najsrećnijeg para na svetu. Novopečeni mladenci Edi i Džindžer, koje glume Kevin Nilon i Džesika Lou, trenutno žive sasvim drugu priču. Ne mogu da se drže dalje jedno od drugog na posebno zgražanje Edijevog sina tinejdžera, koji se ponaša kao talac za stolom.

Džimova i Lorenina deca s druge strane pomalo su sumnjičava oko toga da bi ovo moglo da bude tajno romantično bekstvo koje su njihovi roditelji nekako isplanirali, mada oni to stalno poriču.

Barimorova: “Veliki deo filma govori o deci, porodičnim odnosima i ravnoteži, a petoro mladih glumaca sjajno su oživeli svoje uloge. Kad sam prvi put čitala scenario, videla sam da će ovaj film mnogo zavisiti od dece i njihovog doprinosa, a nije lako naći petoro tako dobrih mladih glumaca. Jednostavno su izvrsni.”

“Odlični su. Veoma su slatki i smešni i mnogo smo se zbližili. Kad su njih petoro na okupu, jednostavno dominiraju”, dodaje Sendler.

Ironično je da Džim i Loren imaju potpuno različite stilove roditeljstva, a to tumače kao jedan od osnovnih razloga zašto nisu kompatibilni. Ipak, upravo su ti kontrasti ono što će ih na kraju zbližiti.

“Džim je sam odgajao devojčice nakon što im je majka preminula i vidi se nedostatak ženskog uticaja, pa one uživaju da razgovaraju s Loren”, objašnjava Sendler. S druge strane, kako to opisuje Barimorova: “Lorenini momci ne žele da im se Džim dopadne, jer ne žele da neki muškarac pokušava da im zameni oca.”

Oni imaju biološkog oca Marka (Džoel Makhejl), ali on baš i nije tu, a kad jeste, nije osoba na koju mogu da se oslone. Makhejl kaže: “Mark je totalna budala. Varao je Loren, a onda je ostavio nju i decu. Uvek je zabavno glumiti takvog lika, jer to garantuje dobru zabavu.”

Film je većim delom sniman u Južnoj Africi u luksuznom odmaralištu “San Siti” i obližnjem rezervatu za divlje životinje “Pilanesber”, poznatim turističkim odredištima dva sata autom od Johanezburga.

Ovo je prvi put da je Frenk Korači snimao na afričkom kontinentu. Zagriženi putnik koji je snimao na lokacijama u Evropi, Kini, Rusiji i Tajlandu komentariše iskustvo: “Doživljaj snimanja na ovim lokacijama, posebno na safariju, veoma je uticao na mene. Sirovost prirode, duhovnost južnoafričke kulture i ljudi koje smo sretali uticali su na konačan ishod.”

Ambijentu su doprinele divlje životinje, koje su naizgled svuda. “San Siti” je blizu rezervata “Pilanesberg” u kom žive lavovi, gepardi, slonovi, nosorozi, zebre, žirafe, nilski konji i krokodili, a u filmu vidimo divlje životinje, brojne dresirane životinje -glumce i kompjuterski generisane efekte.

Osim  glavnih glumaca Adama Sendlera i Dru Barimor u komediji “Slučajno zajedno”, Džoel Makhejl (serija “Community”, NBC) glumi Loreninog bivšeg supruga Marka, a Vendi Maklendon-Kovi (“Bridesmaids”) gledamo u ulozi njene najbolje prijateljice Džen; Kevin Nilon (“Weeds”) i Džesika Lou (“RobotDown”) preterano su romantičan par koji će takođe odsesti u odmaralištu, dok je Teri Kruz (“The Expendables 2″) njihov raspevani domaćin. Šakil O’Nil se pojavljuje u ulozi Džimovog kolege Daga, a Den Patrik (ESPN SportsCenter) je njihov šef Dik.

Džimove ćerke glume Bela Torn, Ema Furman i Alivija Elin Lind, dok Kajl Red Silverstejn i Brekston Bekam glume Lorenine sinove.

“Slučajno zajedno” je režirao Frenk Korači, koji je radio i “Svadbenog pevača”, a sa Sendlerom je sarađivao na hit-komedijama “The Waterboy” i “Click”.  

Comments