Pored protagonista, gradovi u kojima se filmovi snimaju glavni su likovi. U neke se zaljubimo odmah, u neke tek nakon filmova, ali uglavnom se pitamo gde se nalaze te prelepe lokacije i da li se možda radi o starim dobrim studijima u Los Anđelesu – da li možda glumci zapravo stoje ispred zelenog platna?

Zavisi, kako kad – ali neke lokacije na kojima su snimani najlepši ljubavni filmovi možete posetiti već sada.

Pariz

“Mulen Ruž”, “Inception”, “Francuski poljubac”… svi ovi divni filmovi imaju nešto zajedničko – jednu od najlepših svetskih destinacija… Pariz. Ako ikada posetite ovaj grad, iskoristite svaki trenutak u njemu.

fzl3qlyb Filmovanje: Najlepše lokacije na kojima su se snimali filmovi

Ostrvo Ko Pi Pi

Na ostrvu Ko Pi Pi na Tajlandu snimao se film “Plaža”. I svaki put kada gledamo ovaj film poželimo da se istog momenta tamo stvorimo.

0fmf20ei Filmovanje: Najlepše lokacije na kojima su se snimali filmovi

Plaža Mokuleja

Malo mesta može da se meri sa ostrvom Ko Pi Pi, ali jedno od njih je sigurno ova plaža na severu Havaja. Samo jednom treba baciti pogled na sliku ove plaže da biste shvatili da se ovde snimala serija “Izgubljeni”. Svih šest sezona.

b1qpufd1 Filmovanje: Najlepše lokacije na kojima su se snimali filmovi

Dablinski dvorac

Ovaj prelepi zamak bio je “dubler” za Vatikan u prvoj sezoni serije “Tjudorovi”. Raskošna unutrašnjost zamka u srcu Irske sasvim je lepo poslužila u ulozi velelepnog i bogatog Vatikana.

rrrvl7lz Filmovanje: Najlepše lokacije na kojima su se snimali filmovi

Fjordlend na Novom Zelandu

Mnogi delovi Novog Zelanda poslužili su kao scene za snimanje čuvene trilogije “Gospodar Prstenova”, ali Fjordlend je svakako najlepša. Nalazi se u jugozapadnom delu Novog Zelanda po imenu Južno ostrvo i vrvi od planina i jezera. Radi se o mestu gde ljudi uglavnom ne zalaze, što ga čini još misterioznijim.

dtlrinnw Filmovanje: Najlepše lokacije na kojima su se snimali filmovi

Njujork

Jeste, znamo da se svi živi filmovi snimaju u Njujorku, ali to nas ne sprečava da ga svejedno volimo! Priznajte da biste i vi voleli da imate stan u Njujorku, pa čak i ako su vam se na vrh glave popele i Keri i njene drugarice.

agauuy20 Filmovanje: Najlepše lokacije na kojima su se snimali filmovi

Una Hadži – Nikolić

Comments