Striming platforme su nas “častile” brojnim filmskim i TV ostvarenjima od početka godine, i verovatno ne znate odakle da počnete sa gledanjem. Ipak, ako ste bili vredni i konzistentni u bindžovanju, te ste u potrazi za novim naslovima – ovo su filmovi i serije koji će biti premijerno emitovani u februaru.

Filmovi i serije 2024: Koje naslove očekujemo u februaru?

Argylle

Književnica Elly Conway je autorka knjige o tajnom agentu Argyllu, koji je na misiji da razotkrije globalni špijunski sindikat. Ukoliko ste deo ekipe čiji je guilty pleasure klasičan holivudski kliše o špijunaži, a volite i komplikovanu radnju uz dozu meta-humora – čekirajte Argylle u februaru. Glumačka postava je impozantna: Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Bryan Cranston, Henry Cavill, John Cena, Ariana DeBose, Samuel L. Jackson, Catherine O’Hara, uz glumački debi Due Lipe.

Na putovanju vozom, Elly je izbegla zasedu, a Aidan joj objašnjava da je zla organizacija po imenu Divizija ciljala baš nju jer njeni romani navodno predviđaju budućnost. Aidan putuje s Elly u Englesku, nadajući se da će otkriti kako da zaustavi Diviziju.

U Londonu, dvojac traži master-ključ koji bi im pomogao da razotkriju tajnu misterioznu organizaciju. Sumnjajući da i Aidan želi da je ubije, Elly poziva svoje roditelje u pomoć. Kada stignu, Aidan otkriva da su operativci koji rade za Diviziju poslati da je uhvate, što ih prisiljava na beg u Francusku.

Mr. & Mrs. Smith

Ako ste gledali filmsku verziju Mr. & Mrs. Smith iz 2005. godine (sa Bradom Pittom i Angelinom Jolie, pre nego što je njihov turbulentni odnos postao glavna tema naslovnih strana), verovatno i očekujete da će nova TV verzija biti prilično slična: bombastična priča o ubicama suparnicima koji se spontano venčaju. I dok ima akcije i romantike u svih 8 epizoda serije, kreatori Donald Glover i Francesca Sloane imali su nešto drugo na umu.

Glavne uloge tumače Glover i Maya Erskine – dva stranca koji su na sve spremni i koji su svoje živote predali misterioznoj (ali dobro plaćenoj) organizaciji, a predstavljaju se kao venčani par. Koliko će im vremena biti potrebno da se zaljube i zakomplikuju svoju već napetu situaciju? U međuvremenu su naučili da funkcionišu zajedno na misijama i sarađuju, a njihov prvi sudbonosni poljubac desio se pod okolnostima koje su, u najmanju ruku, “čudne”.

This Is Me… Now: A Love Story

This Is Me… Now: A Love Story kontinuirano zbunjuje kritičare: da li je u pitanju izuzetno dug muzički video ili vizuelna pratnja njenom predstojećem albumu (nazvanom This Is Me… Now)? Da li je to narativni film ili ipak mjuzikl?

Svojim vizualima, trejler nije razotkrio navedenu misteriju (naime, čini se da je zbunio obožavaoce još više!). Video prikazuje J. Lo kako šeta gradom koji izgleda kao Gotham i pleše kroz hodnik distopijske fabrike. Plakat za film je prepun simbolike, a dva astrološka brojčanika koja se nalaze sa obe strane obećavaju intimni, ali i metaforički prikaz karijere i života muzičke dive. Zvanični sinopsis glasi: “Jennifer je stvorila narativnu kinematografsku odiseju, ukorenjenu u mitološkom pripovedanju i radu na sebi”. This is Me…Now: A Love Story je “introspektivna retrospektiva Jenniferinog srca”, a biće dostupna na Amazonu 16. februara.

Film pruža niz poznatih lica, uključujući Sofiu Vergaru, Trevora Noaha, Dereka Hougha, Post Malona, Kim Petras, Keke Palmer, Neila deGrasse Tysona, Jay Shettya i, naravno, Bena Afflecka.

Avatar: The Last Airbender

U Avatar univerzumu postoje četiri nacije – plemići vode, kraljevina zemlje, narod vatre i nomadi vazduha. Tokom 1.000 godina, nacije su živele u harmoniji, uglavnom održavane Avatarom – jedinstvenim likom koji je jedina osoba sposobna da ovlada svim elementima. Dakle, kada jedna nacija pokuša da preuzme kontrolu, mladi Aang kreće na putovanje sa svojim prijateljima da spasi svet. Netflix je prvi put najavio da stvara live-action adaptaciju popularnog animiranog serijala još 2018. godine, a prve fotografije glumačke postave dobili smo prošlog juna. Ne zaboravimo, Avatar zauzima posebno mesto kod mnogih koji su odrasli gledajući original na Nickelodeonu, te ne možemo da dočekamo da saznamo kakve novitete nam Netflix sprema!

Pročitajte i ovo: Istinita priča o srceparajućoj borbi za život: “Society of the Snow” vas neće ostaviti ravnodušnim

Naslovna fotografija: instagram.com/jlo

Milica Nešić

Comments