Filmovi sa najboljim kostimima će vas oduševiti! Ukoliko ste pravi filmofil i ujedno obožavate modu, onda morate da pogledate najnovije filmove koji su nedavno stigli u bioskop i predstavljaju pravu stilsku inspiraciju.

Iako nemamo priliku često da gledamo modne filmove, i čini nam se da nam fali više luksuznih dizajnerskih kreacija na platnu, producenti su za kraj 2023. godine spremili fantastična umetnička ostvarenja sa raskošnim kostimima.

Detalji u vidu nabora, bogate nijanse boja, neobične teksture i dezeni, mogu da prenesu dosta emocija na publiku, i pomoći da još bolje doživimo i razumemo naraciju. Naravno, u realnom životu, sofisticirane kreacije mogu poslužiti kao odličan izvor stilske inspiracije.

Ove jeseni u bioskopu su se pojavili filmovi u kojima dominiraju raskošni kostimi i pažljivo osmišljene kombinacije, koje su za potrebe dela osmislili najpoznatiji dizajneri i stilisti.

Filmovi sa najboljim kostimima

Priscilla

Šezdesete su dugo imale poseban uticaj na savremenu modu, donoseći dozu buntovničkog izgleda i vrhunske elegancije. Film Priscilla stavlja fokus na ovo vreme i slavi bezvremensku modu, stil i lepotu.

U režiji Sofie Coppole, Prisilla donosi prelepe kostime koje je osmislila slavna dizajnerka Stacey Battat, a koji evociraju šezdesete godine. Neke odevne kombinacije u potpunosti reflektuju stil Prissile Presley koje je ona nosila u mladosti, odnosno kada je upoznala Elvisa i kasnije se udala za njega. Zagolicaćemo vam maštu i reći ćemo da u ovom ostvarenju dominiraju mašne, mini suknje i crni ajalajner!

Poor Things

Mračna komedija Poor Things vraća glumicu Emmu Stone, zajedno sa njenim omiljenim rediteljem Yorgos Lanthimosom, u sam centar pažnje!

Film je urađen po istoimenom (proslavljenom) romanu škotskog pisca Alasdaira Graya, a Emma igra fantastično biće, nešto poput Frankeštajnove neveste, koje se na kraju pretvara u borca za ljudske slobode i ženska prava. Naravno, ona nam prezentuje fenomenalne scenske autfite u kojima dominiraju volani, puf rukavi, pastelne boje – otmene kreacije koje želimo da imamo u svom ormaru!

Saltburn

Glumica Esmerald Fennel se vraća ulozi rediteljke i predstavlja dramu Saltburn. Radnja filma je smeštena u 2006. godinu, i prikazuje klasni sukob između “običnog” momka Olivera Qucika i Felixa Catton, koji pripada svetu bogataša.

I dok Saltburn prikazuje uzbudljive i divlje zabave, rezervisane samo za najimućnije, ujedno nas nostalgično vraća u period ranih 2000. godina. Osim muzike, imamo priliku da vidimo i kostime koji pripadaju ovoj eri, a posebno će vas oduševiti blistave minđuše koje nose likovi Carey Mulligan, Rosamund Pike i Allison Oliver.

How to have sex

Ovaj film prati grupu britanskih tinejdžerki koji nakon napornog učenja i polaganja ispita, odlaze na grčko ostrvo Krit. I dok se devojke raduju provodu, klubovima i druženju, ovaj film postavlja važno pitanje o pristanku na seksualan čin.

Ujedno donosi pregršt moćnih autfita koji pomeraju granice mode. Zamislite neon haljine, uske šortseve, crop-topove, uvek nadograđene upečatljivim okruglim minđušama.

Filmovi sa najboljim kostitima – Bottoms

Retko kada srednjoškolske komedije predstavljaju modnu inspiraciju. Međutim, film Bottoms, koji donosi priču o dve neobične devojke koje su osnovale borilački klub da bi imale seks pre nego što napuste školu, je potpuno drugačiji.

Dizajnerka kostima Eunice Jeera Lee se poigrava bojom koja, pored urnebesnog scenarija, potpuno oživljava film.  Osim toga, manekenka Kaia Gerber glumi srednjoškolku koja obožava da nosi moderne prsluke, tako da vam je jasno da vas u Bottoms čeka prava stilska inspiracija.


Pročitajte i ovo: 6 dokumentaraca koje treba da pogledate do kraja godine

Naslovna fotografija: youtube.com/MUBI

Kristina Page

 

 

 

Comments