Što se mene tiče, Tom Henks je oduvek bio holivudska zvezda. Mnoge je osvojio svojom glumom još u filmu Splash iz 1984. godine, kada se našao u ulozi prodavca i dobavljača voća u Holivudu koji se zaljubljuje u sirenu. S obzirom na to da nam je svima nekad potrebna doza dobrog raspoloženja, a ako je upravo film zaslužan za to, tim još bolje, zar ne? Filmovi Toma Henksa mogu da izazovu baš to! Sigurno će učiniti da se osećate bolje, a pravo je uživanje gledati njegovu fantastičnu glumu. 

Big (1988)

Mislim da je svaka od nas u nekom momentu tinejdžerskih godina poželela da bude odrasla osoba. Gledajući ovaj film saznajete šta bi se desilo kada bi ta želja bila ispunjena. Nakon što dvanestogodišnji Džoš poželi da postane odrastao čovek, on se sledećeg jutra budi i otkriva da sada ima 30 godina. Biće vam urnebesno dok gledate kako dečak koji najednom ima 30 godina pokušava da upravlja životom kao odrasla osoba – od pronalaska posla u proizvodnji igračaka do udvaranja odraslih žena. Neka od ovih scena će vas definitivno bar malo nasmejati i biće vam smešna činjenica da ste dok ste bile male pomislile da se možete ponašati kao odrasle.

A League off Their Own (1992)

Ženski bejzbol. I Tom Henks u ulozi trenera koji pokušava da upravlja ženskim bejzbol timom za vreme Drugog svetskog rata, s ciljem da pobede rivale. Uživaćete u snažnoj podršci koju Henks pruža svojim igračicama.

Sleepless in Seattle (1993)

Ovaj film predstavlja oca udovca koji živi u Sijetlu. Njegov osmogodišnji sin Džonah, odlučuje da pozove radio stanicu i uključuje se u program sa željom da mu pronađe drugu ženu. Biće vam neverovatno zanimljivo kada vidite kako mu slobodne žene šalju i pišu pisma, iskazujući želju da ga upoznaju. Urnebesno!

Forrest Gump (1994)

Definitivno mnogima omiljen, smatra se najpoznatijim i najpopularnijim filmom Toma Henksa. U filmu su predstavljeni događaji koji su obeležili istoriju Amerike u drugoj polovini 20 veka iz perspektive čoveka čiji je nivo inteligencije veoma nizak. A jedina želja mu je da se ponovo poveže sa svojom simpatijom iz detinjstva. Plakaćete, smejaćete se.

Apollo 13 (1995)

Ukoliko su vas oduvek zanimali filmovi sa astronautskom i svemirskom tematikom, onda obavezno pogledajte ovaj film koji po mnogima sjajno predstavlja ljudsku hrabrost. Četiri astronauta je zarobljeno u svemiru nakon što se desila eksplozija na letelici, koja je onemogućila njihov povratak na zemlju. Tom Henks u ulozi komandanta misije, preuzima odgovornost da svoje kolege vrati kući uprkos predviđanjima koja svedoče da je to nemoguće.

You’ve Got Mail (1998)

Romantična dopisivanja preko mejla devedesetih godina. Sećate li se? Danas to više nije popularno, ali povratak kroz ovaj film u to vreme i taj način dopisivanja će vam definitivno izmamiti osmeh na lice. Ova romantična komedija prati Džoa koji upoznaje Katlen, nezavisnog menadžera prodavnice knjiga, u čet sobi. Kroz dopisivanja se zaljubljuju jedno u drugo. Međutim, problem je što oni svoje međusobne identitete nisu uspeli da otkriju. Uživo su ozbiljni poslovni rivali koji se ne podnose.

The Terminal (2004)

Ovaj film je toliko simpatičan, kao i uloga koju Henks ima. On je putnik koji dolazi iz zemlje Krakozija i biva zarobljen na Njujorškom aerodromu, kada carinik ustanovi da njegov pasoš nije validan. Moraće da pokuša da privremeno “živi” na aerodromu, pa ti momenti njegovog snalaženja nateraće vas da se zapitate zašto se u nepovoljnim situacijama ne trudite da razmišljate na pozitivan način.

A Beautiful Day in the Neighbourhood (2019)

Ova komedija će ispuniti vaše srce toplinom, jer je film napravljen po istinitoj priči. Oslikava prijateljstvo između novinara Lojda Vogela i Freda Rodžersa, voditelja popularne dečje emisije.

Naslovna fotografija: instagram.com/zola25_z

Anja Dragović

Comments