Veza između mode i filma očigledna je u više pravaca. Prosto, film ne može da prođe bez mešanja modnih znalaca, makar kada je u pitanju kostimografija, pa je zato sada film rešio da se oduži modi za učešće u njegovom realizovanju tako što je i sam poslužio kao inspiracija za neke od ovogodišnjih jesenjih kolekcija. I dok su neki dizajneri svojim kreacijama oslikavali trenutni (politički) haos u kome se nalazimo, drugi su rešili da pobegnu od takve stvarnosti tako što su u svoje kreacije uneli duh neprevaziđenih filmskih klasika. Evo nekih od njih:

Ashish Fall 2017; The Wizard of Oz, 1939

Sličnost između mode i filma u ovom slučaju je i više nego očigledna. Celokupan kolorit “Čarobnjaka iz Oza” prenet je na neobične kreacije ovog brenda koje nose skrivenu poruku – moramo da budemo ujedinjeni u poruci ljubavi koju šaljemo, da se zajedno držimo i borimo protiv haosa u kojem se nalazimo.

Ashish Fall 2017 The Wizard of Oz 1939 Filmski klasici koji su poslužili kao inspiracija ovogodišnjim jesenjim kolekcijama

Mary Katrantzou Fall 2017; Fantasia, 1940

Šljokice, sjaj, diskretan vez, suptilni detalji i ponoćne nijanse kreacija odlična su asocijacija na ovaj animirani film. Svaka devojka se u ovakvim haljinama oseća poput magične vile!

Mary Katrantzou Fall 2017 Fantasia 1940 Filmski klasici koji su poslužili kao inspiracija ovogodišnjim jesenjim kolekcijama
Comments