Ovan

Ova godina će biti burna na svim poljima, pa tako i na polju finansijske stabilnosti. Usponi i padovi, oscilacije i kolebanja – Saturn, Pluton i Jupiter još uvek rekonstruišu vaše ciljeve u karijeri, a Uran u Biku traži da preispitate svoje vrednosti i način na koji ostvarujete prihod. Ovog proleća, Venera, vladarka vašeg polja finansija, dodaje svoj pozitivan uticaj planetarnom rasporedu. To bi mogao da bude dobar period za unapređenje vašeg znanja i kompetencija, naročito ako se bavite nečim kreativnim, a takođe biste mogli da napravite proboj ka tržištu i konzumentima. Ako tražite nešto što biste dodatno mogli da radite i potrebni su vam saradnici, potražite podršku među najbližima – prijatelji, mlađi članovi porodice, prijatelji sa društvenih mreža pomoći će vam da postignete ono što hoćete. Moraćete stalno da podsećate sebe da ne gubite strpljenje, jer vas retrogradne planete mogu naterati da malo duže čekate na svaku realizaciju i rezultate. Do kraja jula, tempo će se ubrzati, pa će vam u drugoj polovini godine biti jasnije šta treba da radite i kako da usmerite svoje napore ka boljoj zaradi.

Bik

Na Bikove tokom ove godine veoma utiče Uran – ova planeta vam donosi mnoge suptilne, ali i radikalne lične promene. Menjaće se vaš izgled, navike, stavovi, a sa njima i vaš finansijski status – poljem novca vlada izazov, pa ćete povremeno osećati neizvesnost u pogledu svoje finansijske stabilnosti. Nemojte se uplašiti – vi niste navikli na tu vrstu nestabilnosti, ali prepoznajte je kao znak i smernicu promene perspektive, želja i vrednosti. Godina 2020. će vam pružiti priliku da se fokusirate na njih kada vaša vladajuća planeta Venera krene na svoje retrogradno putovanje od 13. maja. To je možda vreme odlaganja svih realizacija i postignuća, ali zato ćete imati više vremena za razmišljanje i posvećivanje sebi. A to je najbolje što možete da uradite – razmišljajte, preispitujte se, analizirajte, pre nego što rešite da bilo šta preduzmete. U vašem polju novca Merkur ima najveći uticaj, pa kada ove godine krene retrogradno, moraćete i vi sa njim – unazad, u analizu i restruktuiranje svojih planova za budućnost. Možda ćete otkriti da vam je potrebno da nastavite obrazovanje ili da više radite na sebi, kako biste iskristalisali svoj odnos prema poslu i prihodu. Kroz to ćete postići ravnotežu i saglasje sa Univerzumom – pa ćete moći da naručite ono što je najbolje za vas.

finansijski horoskop 1 Finansijski horoskop za 2020.

Blizanci

Kod Blizanaca je finansijska situacija nalik na njihovu, glavnu karakteristiku – promenljiva. Tokovi vašeg novca ove godine često menjaju pravac – i onaj iz koga dolazi i onaj kojim odlazi, jer je vaše polje novca pod uticajem Meseca, najbrže planete u sunčevom sistemu. Kretanje Meseca, dakle, ima direktan uticaj na vašu zaradu i troškove. Izvestan pozitivan uticaj, odnosno, priliv u vaše finansijsko polje osetan je već dve godine unazad, ali ta podsticajna energija vas napušta u maju ove godine. To ipak ne znači da više ne možete da se vozite na tom talasu. Koristite postojani marš planeta kroz znak Raka počevši od juna do septembra da biste generisali onoliko koliko možete, a istovremeno vodite računa o svojim dugovanjima i porezima, jer će od vas Saturn, Pluton i Jupiter tražiti da rešite sva moguća pitanja koja na tom planu iskrsnu. Dakle, pred vama je godina balansiranja i žongliranja, ali ako to neko može da radi sasvim uspešno, to su Blizanci.

Rak

Čvorovi sudbine i pomračenja u vašem znaku od kraja 2018. godine pomažu vam da se osećate samouverenije u pogledu sposobnosti da upravljate svojim životom. Dinamika kroz koju prolazite ili ste nedavno prošli, tiče se vašeg osećanja odgovornosti prema obavezama i zadacima nasuprot vaših ličnih potreba – zahtevan posao ste imali da obavite. Ove godine ćete možda preuzeti dodatnu ulogu u upravljanju ne samo svojim ličnim prihodima, već i novcem drugih. To bi moglo da znači podizanje kredita, bavljenje nasledstvom ili nekim drugim imovinskim pitanjima, upravljanje kućnim budžetom, ili pravljenje finansijskog plana za partnera. Kretanje Saturna kroz znak Vodolije, od marta do jula, a zatim ponovo u decembru, upozorava vas da obratite pažnju i preuzmete kontrolu nad podelom imovine, ili nad zajedničkim prihodima, što za vas može biti veoma opterećujuće. Shvatite to kao iskorak iz zone komfora i radite ono što je potrebno, bez mnogo emocija i pokušaja da u tome pronađete neko zadovoljstvo ili neku ličnu potvrdu.

Comments