Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

FIST 07- Uočite razlike!

FIST 07- Uočite razlike!

Sedmi Festival internacionalnog studentskog teatra održaće se na Fakultetu dramskih umetnosti od 10. do 13. novembra 2011. FIST 07 je zasnovao svoj ovogodišnji кoncept na vanvremenskim komadima koje su napisali geniji poput Sofokla, Šekspira ili Čehova. Ova remek dela se bave društvenim problemima i pojavama koje su i danas aktuelne.

slovenija 2 FIST 07  Uočite razlike!

U potrazi za novim čitanjima klasika

Cilj ovogodišnjeg festivala je da predstavi nove ideje i shvatanja klasike i da stvori sliku sveta u kojem danas živimo koristeći priče koje su nastale tokom proteklih vekova.

FIST 07 činiće Glavni, Edukativni, Off program i FIST radio.

Osam predstava takmičiće se za Grand Prix ovogodišnjeg FIST-a. Predstave će izvesti studenti sa najprestižnijih pozorišnih akademija iz Holandije, Danske, BIH, Hrvatske, Češke, Bugarske i Srbije.

Ove godine FIST produkcija prikazaće predstavu Čekajući Godoa, Semjuela Beketa u režiji Ane Popović, Marije Lipkovski i Aleksandra Švabića.

HID photo popsongs 19 Holandija FIST 07  Uočite razlike!

Edukativni program festivala ponudiće radionice i tribine renomiranih predavača

David Bobe, francuski pozorišni reditelj držaće radionicu namenjenu dramaturzima i rediteljima koji će saznati kako adaptirati klasike, koliko i na koji način intervenisati na tekstu i kako aktuelizovati klasične komade

Vladimir Pejković, kompozitor velikog broja najuspešnijih pozorišnih predstava i dobitnik Sterijine nagrade za originalnu scensku muziku, održaće muzičku radionicu. Polaznici će saznati najznačajnije aspekte scenske muzike.

Na trodnevnoj tribini u saradnji FIST-a i Asiteža (Assitej) obradiće se tema inicijative mladih u kreiranju pozorišnih i dugih umetničkih projekata.

Pored glavnog i edukativnog programa posebno izdvajamo izložbu fotografija koja će prikazati “junake” današnjice koji podsećaju na one iz najvećih dela klasične književnosti Šekspira, Molijera, Čehova… U skladu sa konceptom Aktuelizacije klasike, 11. novembra na FDU odigraće se revija kostima gde će mladi kostimografi prikazati kostime za junake klasične književnosti van njihove epohe. Dođite da vidite kako izgledaju Romeo i Julija iz sedamdesetih ili pak iz budućnosti.

10 Kresivo Mostar a FIST 07  Uočite razlike!

FIST radio će i ove godine obradovati slušaoce brojnim gostima i dobrim muzičkim izborom.

Za FIST radio i dodatne informacije posetite sajt.

FIST 07 se održava uz značajnu pomoć Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, Opštine Novi Beograd, Telekoma Srbija i IYME-a (International Young Makers’ Exchange).

Na koji način bi moderna Antigona reagovala na nepravdu učinjenu njenom bratu? Kakvom životnom stilu teži današnji “građanin plemić”? Da li bi Hamlet u 21. veku na isti način osvetio očevu smrt? Od učesnika FIST-a 07 očekuje se da nam kroz svoje predstave ponude rešenja za ove nedoumice.

Festival internacionalnog studentskog teatra je drugi po redu studentski pozorišni festival na svetu. FIST se održava na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kako organizacioni tako i selekcioni tim ovogodišnjeg festivala činiće studenti Fakulteta dramskih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Studenati katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture osnovali su FIST i već sedmu godinu zaredom unapređuju njegove programske sadržaje povezujući se sa prestižnim svetskim pozorišnim školama, koje ćemo ove godine ugostiti od 10. do 13. novembra.

122 FIST 07  Uočite razlike!

Festival internacionalnog studentskog teatra je drugi po redu studentski pozorišni festival na svetu

Uočite razlike!

FIST 07

Editors choice