Amerčki novinar i fotograf, Ester Hoing, došla je na ideju za zanimljiv projekat, koji će odgovoriti na teško pitanje i to na genijalan način. Pitanje glasi: Šta je lepo?

Naime, ovo istraživanje se bavi poređenjem standarda lepote širom sveta. Način na koji je ova dama rešila da dođe do odgovora tako je jednostavan, a opet briljantan.

Ona je poslala svoju portret fotografiju ljudima koji se bave Fotošopom širom sveta i zamolila ih da je učine lepom! Svaki fotošoper je od iste fotografije učinio da ona liči na osobu koja se u njihovom okruženju smatra lepom.

Veoma je zanimljivo kako je ista fotografija putujući svetom menjala svoje karakteristike skoro do neprepoznatljivosti. Tako se došlo do zaključka, odnosno potvrde one čuvene: Lepota je u oku posmatrača.

 Ono što se smatra lepim kod nas, u Keniji bi sigurno bilo užasno, dok lepota prihvaćena u Keniji, nikada ne bi mogla da prođe u Argentini!

Zato, kad god imali loš dan i smatrali da tog dana ne izgledate najlepše moguće, razmislite kako bi neki ljudi na drugom kraju sveta pomisliti da ste prava lepotica, dok sa druge strane kada se sredite tako da mislite da vam niko ne može odoleti, verovatno ljudima u drugoj zemlji delujete smešno. Jedino što je privlačno u svakoj zemlji je samopouzdanje, pa imajte to na umu!

Evo i fotografija koje to dokazuju.

global beauty standards before and after esther honig 9 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Argentina

global beauty standards before and after esther honig 24 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Australija

global beauty standards before and after esther honig 4 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Maroko

global beauty standards before and after esther honig 25 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Nemačka

global beauty standards before and after esther honig 5 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Ukrajina

global beauty standards before and after esther honig 26 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Bangladeš

global beauty standards before and after esther honig 6 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Indonezija

global beauty standards before and after esther honig 7 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Pakistan

global beauty standards before and after esther honig 3 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Filipini

global beauty standards before and after esther honig 27 Fotošop: Kakvi su standardi lepote na različitim delovima planete?

Srbija

Lenka Gatić

Comments