Smena godišnjih doba, među ostalim promenama, zahteva i menjanje imidža. To je vreme kada tople zimske stvari zamenjujemo onim laganim, prilagođenim prolećnim danima, a ovo je takođe savršeni tajming da vaša frizura ispliva u prvi plan.

Da biste napravili pravi izbor i potpuno uživali u novoj frizuri, ona mora da bude dovoljno kreativna i drugačija, da ulepša kišne dane, a i zaseni one sunčane.

Naš predlog je francuska pletenica koja je opet u trendu. Pletenica je klasik koji se stalno vraća u modu, uz male promene. Za oblikovanje i dobijanje savršene pletenice potrebno je malo vežbanja, ali volimo ovu frizuru zbog jednostavnosti, a sa druge strane unikatnih kreacija na glavi.

Da li ste znali da je ovu frizuru nosila Dženifer Lorens u filmu “Igre gladi”? Verovatno niste primetili sličnost, ali istina je da se za njen stajling brine čitav tim ljudi koji su se bavili osmišljavanjem savršenog stajlinga, a vi možete lako i bez mnogo muke napraviti sličnu frizuru.

Drugim rečima: svaka frizura ima svoju filozofiju, pa i ova.

196 Francuska pletenica, opet u modi

Ovo je šik način da stavite akcenat na svoju lepotu i u prvi plan istaknete lice. Romantična, ali i elegantna frizura za večernji izlazak, kada nemate vremena za detaljno spremanje.

Uz pomoć sledećih instrukcija možete lako napraviti francusku pletenicu sami, pa ako ste željni izazova… da krenemo.

1. Kosa mora biti vlažna i prebačena na jednu stranu. Možete staviti malo pene ili gela za kosu kako bi frizura imala postojanost. Uzmite pramen kose i počnite sa pletenjem.

2. Plete se kao i klasična pletenica, samo sa strane i akcenat se stavlja na prednje krajeve. Pramen po pramen, jedan za drugim…

277 Francuska pletenica, opet u modi

3. Pošto ispletete kosu sa strane, valja skupiti i drugi deo kose koji je bio sa suprotne strane. Nastavljate pletenicu sve do kraja glave, a onda vam ta pletenica postaje jedan pramen, a druga dva pravite od ostatka kose.

352 Francuska pletenica, opet u modi

4. Pletenicu treba isplesti čvrsto, a pramenove zatezati kako se ne bi desilo da neke vlasi ispadnu. Sve do kraja kose treba da seže ova francuska pletenica. Pošto ste ispleli zavežite gumicom za kosu i to je to!

447 Francuska pletenica, opet u modi

Nadam se da ste zadovoljni frizurom.

Izvor fotografije: index.hr


Violeta Stojanović

Comments