Bob je jedna od frizura koja je prošla test vremena, uvek ostavljajući utisak samouverenosti i modernosti. Ideja krate ženske frizure dovodi se u vezu sa radikalnim promenama u zapadnom društvu, u kom je duga kosa bila simbol ženstvenosti, i jedan od najlepših ženskih aduta. Ipak, bob je kroz vreme dobio niz svojih varijacija, a jedna od trenutno najpopularnijih jeste french bob. Istovremeno romantičan, opušten i lak za stilizovanje, french bob je jedna od statement frizura, savršenih za tople letnje dane. Nakon otvaranja frizerskih salona širom sveta, ova frizura postala je najtraženiji stil na Google pretraživaču, a sve je veći broj žena koje se odlučuju za frizuru koja se još naziva i – supermodel bob. Frizeri je smatraju stilom odlučnih i hrabrih žena, poput Winon-e Ryder, Gwyneth Paltrow i Kaie Gerber koje su jedne od njenih najvećih obožavalaca.

Sličan klasičnom bobu, francuski stil je prirodniji i nonšalantniji, a da biste postigli pravi “woke up like this” look, dovoljno je da sa frizurom ne uradite apsolutno ništa! Prilikom feniranja krajevi se ne stilizuju preterano, a kosi se ostavlja njen prirodan izgled. Ukoliko imate oštećenu kosu, frizeri preporučuju da isprobate ovaj trend, kako biste istovremeno izgledali moderno, ali i oporavili svoje krajeve. Ako se odlučite za ovu frizuru, prilagodite je svom stilu i obliku lica. Postoji dosta različitih varijacija koje su popularne među damama, a ovo su samo neke od njih.

Le French Girl Bob

Francuskinje su poznate po svom “je ne sais quoi” stavu, a to se odražava i na njihov kompletan izgled. Za nijansu duži od običnog boba, punije teksture i asimterične dužine, odlikuje se i prepoznatljivim šiškama kakve su nosile dive poput Birgitte Bardot.

The Wavy Bob

Ukoliko imate talasastu kosu a niste sigurni da li bi klasičan bob bio pogodan za održavanje, najbolje je da isprobate ovakvu frizuru, koja odaje utisak da ste tek izašli iz mora. Vreme potrebno za stilizovanje je minimalno, a izgledaće šik uz široke haljine i slamnate šešire.

Comments