Nova sezona podrazumeva i nove trendove, nove boje i nove prilike da se poigravate sa kombinovanjem novih odevnih komada, ali i da uživate u novim nijansama kada je šminka u pitanju.

Jesen sa sobom uvek nosi i trendove tamnijih tonova. Zlatan odsjaj, tople narandžaste i smeđe nijanse, kao i tamni bordo, ljubičasti i braon karmini podrazumevaju se u ovom godišnjem dobu. Međutim, šta nam još sve nosi ova sezona kada je šminka i frizura u pitanju? Konsultovali smo stručnjake i evo šta su savetovali:

Pletenice

Jesenji trendovi lepote 5 Frizure i šminka: Jesenji trendovi

Obične pletenice, riblje kosti, oko glave, ispletene sa jedne strane, kako god da se vama sviđa, sve dolazi u obzir. Vrlo jednostavno, a vrlo efektno, baš kao što biste poželeli kada ste u žurbi, a vaša kosa nije u najboljem izdanju.

Šiške

Jesenji trendovi lepote 6 Frizure i šminka: Jesenji trendovi

Vratile su se šiške na velika vrata! Duge i duboke šiške su najpopularnije, a upravo one će istaći vaše jagodice bolje nego bilo koje rumenilo ili hajlajter.

Tamni ruževi

Jesenji trendovi lepote Frizure i šminka: Jesenji trendovi

Svetao ten, a taman, krv crven ili ljubičast, skoro crn karmin? Deluje kao neki vampirski stil. Međutim uravo to je popularno ove jeseni. Važno je samo da vaš ten bude besprekoran, a ruž nanosite samo uz jasno ocrtane ivice olovkom i četkicom za nanošenje karmina! Samo tako ćete postići neophodnu preciznost koja je ključna kod ovog načina šminkanja.

Tamni lakovi

Jesenji trendovi lepote 1 Frizure i šminka: Jesenji trendovi

Uz tamne karmine idu tamni lakovi za nokte. Tamno braon, ljubičasto, bordo sve to će biti popularno u narednom periodu. Imajte na umu da ove boje nisu pogodne za duge nokte, već bolje stoje na kraćim noktima. Popularni su i gliteri, tako da za neke večernje izlaske možete dodati malo znatnih ili srebrnih detalja.

Metalik senke

Jesenji trendovi lepote 3 Frizure i šminka: Jesenji trendovi

Metalik boje na očima su se nosile dvedesetih, ali ove sezone se vraćaju u modu! Ako ipak smatrate da je previše da idete okolo sa kapcima prekrivenim šljokicama, onda vi ovaj trend možete ispratiti nanošenjem tek malo metalik nijansi u predeo suznice ili ispod obrve.

Neutralna šminka

Jesenji trendovi lepote 4 Frizure i šminka: Jesenji trendovi

Kad se umorite od tamnih ruževa i šljokičastih senki, prijaće vam trend prirodne šminke, koja se vodi filozofijom naglašavanja vaše prirodne lepote! Tek blago naglašene obrve i trepavice, uz samo malo sjaja na jagodicama, usnama i u uglovima očiju, to je ono što može biti vaš izbor u dnevnoj varijanti.

Lenka Gatić

Comments