Šiške se definitivno vraćaju u velikom stilu u 2021. godini, nakon što su se bojažljivo pojavljivale “ovamo i onamo” tokom cele 2020. godine. I pravo da vam kažemo, mi smo skoz za ovaj novi/stari trend! Šiške ne moraju biti ona “šerpica” na koju vas je mama šišala u detinjstvu, one mogu biti zanimljive, slojevite, kraće, duže i uklopljene sa stepenovanom kosom – a najpopularniji tip šiški ove godine su one inspirisane aktuelnim frizurama iz 70-ih godina. Ove godine su bile era rock muzike, ostataka hippie pokreta, slobode, dugih i slobodno razbarušenih kosa – i nama uopšte ne smeta da danas osetimo deo te atmosfere i energije! Takođe, ovaj retro tip frizure sa šiškama sigurno ćete videti na Parižankama u ovoj godini, pa ako vam to nije dovoljno da se odlučite na promenu, ne znamo šta jeste. U nastavku vam predstavljamo nekoliko trendy verzija “70’s fringe” frizure, koje ćete sigurno, kao i mi – obožavati!

Pravi retro stil inspirisan mladom Francoise Hardy

Muzičarka Francoise Hardy je jedna od ikona stila iz prošlosti, koja je pored svoje bogate muzičke karijere upamćena i kao lepotica, sa veoma istančanim ukusom. Njene odevne kombinacije, način šminkanja i frizur,u kopiraju devojke širom sveta i dan danas, a nije ni čudo s obzirom na to kako dobro izgledaju. Na fotografiji možete videti primer stajlinga i frizure inspirisane upravo njome, a ključ ovog kompletnog looka je u kosi. Bez jedinstvene, prirodne, duge kose sa stepenovima koji zaokružuju lice, i gustim, dugim i dubokim šiškama, ostatak stajlinga ne bi odisao istim duhom kojim sada odiše. Ovo je look za sve slobodne i jedinstvene devojke, koje su stare duše i koje ne kriju svoju autentičnost.

Modernija i kraća verzija za plavuše koju voli Suki Waterhouse

Ipak, ako želite frizuru inspirisanu sedamdesetim godinama, ali u malo modernijem ruhu – ne tražite inspiraciju dalje od frizure čuvene manekenke i glumice, Suki Waterhouse. Suki je postala veoma poznata po svom talentu, ali i svom fizičkom izgledu i jedinstvenoj, raščupanoj, a savršenoj frizuri, koju želimo da rekreiramo prvom prilikom! Ovaj tip frizure nosi sa sobom i Kate Moss vajb, kao i vajb novijih rock hitova, a preporučujemo da, uz šišanje kose na ovakav način, kosu ofarbate u svetloplavu nijansu, za kompletan doživljaj.

Comments