Ono što je do juče bilo indie (od independant, tj. nezavisno) danas je hipsterski i previše rasprostranjeno. Ovim tekstom bih želela da vas upoznam sa ikonama nezavisnog stila. Oni su najbolji primer da dečaci sa gitarama imaju i smisao za odevanje.

Gustaf Norén i Björn Dixgård

Na festival Rock am Ring 2009. su došli odeveni u kišne, trenč mantile. Nikada nisu imali ništa “prefurano” na sebi. Karakterišu ih dugi kaputi, V-neck majice i mantili. Ova dva dečka pripadaju sastavu Mando Diao, uz čiji hit “Dance with Somebody” ste sigurno zaigrali za vreme leta 2010. godine. Ah, ti Šveđani…

gustaf Frontmeni stila GustafNorenBjornDixgard3 Frontmeni stila

Howlin’ Pelle Almqvist

On će ostati upamćen kao jedan od najenergičnijih frontmena i kao “onaj crno-beli lik”. Pel je pevač benda The Hives, koji su od samog početka u svom crno-belom svetu. U javnosti se naravno pojavljuje i u drugim bojama (doduše ne širokog spektra), dok su njegova odela, savršenog kroja, sa leptir mašnama ili prugastim kravatama i nezaboravnim belim cipelama deo “kostima” za apsolutno svaki nastup. Ah, ti Šveđani…

Pelle+Almqvist+day off by HScoutlargemsg12036 Frontmeni stila pellefinal Frontmeni stila

Alex Turner

Zajedno sa kolegama iz benda Arctic Monkeys uspeo je da obori rekord u brzini prodavanja debitantskog albuma. Danas sa dvadesetak godina može da bude u penziji. Ono što je obeležilo ovog dečka je njegov neverovatno ležeran, a opet stylish način oblačenja. Tršave frizure su mu nešto poput zaštitnog znaka.

Alex+Turner Frontmeni stila Alex+Turner+Alexa+Chung+Arriving+Heathrow+IA5QdKNzkTPl Frontmeni stila

Andrew Vanwyngarden

Sećate li se reklame za Converse od prošle godine? Jedan od modela bio je Endru iz američkog dua MGMT. U 21. veku ovaj čovek smelo kombinuje hipi marame sa uskim denim pantalonama, garage bands majicama ili vintidž košuljama. Endru zna da nosi apsolutno svaku kombinaciju.

andrew Frontmeni stila andrewfinal Frontmeni stila

Julian Casablanca

Pevač sastava The Strokes je mešavina Didija i Džoija Ramona, naravno u duhu našeg doba. Poput gorepomenutog Endrua i on je bio jedan od modela za Converse kampanju. Tipično za njega su činovničke i kožne jakne.

Julian+Casablancas+julian+phrazes Frontmeni stila Julian+Casablancas+julian2 Frontmeni stila

Alex Kapranos

Frontmen benda Franz Ferdinand iz Glazgova upečatljiv je po svojim Dior Homme odelima i novom kantri stilu. Detalj koji je često prisutan su Ray Ban naočare à la osamdesete. Uz svoju veselu ličnost, svaki od njegovih autfita dobije lični pečat.

alex kapranos Frontmeni stila Alex Kapranos 00061 Frontmeni stila

Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments