Alexa Chung je poznata modnoj javnosti još od 2006. godine, a kada je prvi put počela da se pojavljuje na street style fotografijama koje su devojke listale zarad modne inspiracije, istog trenutka je promenila način na koji se oblačimo. Skoro deceniju i po kasnije, Alexa je i dalje jedna od najvoljenijih modnih influenserki (iako je naravno i mnogo više od toga) čiji stil se kopira na gotovo svakom meridijanu. Uostalom, sigurno postoji razlog zašto je do sada osvojila čak tri British Fashion Awards Style Icon nagrade, zar ne?

Svoj osećaj za stil, Alexa je (logično) unovčila i to najpre kreirajući liniju odeće za AG Jeans i Marks and Spencer, da bi 2016. godine lansirala i potpuno ličnu kolekciju “Alexa Chung” koju su činili komadi koji savršeno odgovaraju njenom ličnom stilu i senzibilitetu. Tako, ko god je želeo da se oseća i izgleda kao Alexa, u ovim komadima koje bi i sama dizajnerka nosila, mogao je da pronađe nešto za sebe. Modno savršenstvo koje Alexa ostavlja za sobom svakom svojom kombinacijom bilo je i jeste dostupno i nama, zaljubljenicima ne samo u njen stil, već i u sve ono što on na neki način simbolizuje – slobodu, udobnost, individualnost, smelost – “ono nešto”.

U godinama koje su sledile, a naročito u prethodnoj, Alexa je pokazala svoje novo lice i garderober koji je na neki način “porastao”. Klasični komadi nošeni na nešto razigraniji način obeležili su njen stil u 2019, a kako je reč o modelima koji su prilično vanvremenski i samim tim u duhu održivosti koja je i te kako važna za sveukupnu budućnost, od Alexe ponovo prepisujemo i pravimo puškice za novu godinu i novu modnu etapu.

Odelo

Postoji nešto zaista radosno i uzbuđujuće kada pronađeš kroj odela koji ti savršeno pristaje i to ne samo zato što odelo daje zaista poseban osećaj onome ko ga nosi, već i zato što je reč o kombinaciji koju je najlakše izneti u svim prilikama. Na tebi je potom samo da odlučiš šta ćeš nositi ispod sakoa (a to doslovno može biti bilo šta) i koji tip obuće ćeš odabrati. Zato, na tvojoj modnoj to-do listi, prvu stavku definitivno zauzima kupovina za tebe savršeno krojenog odela!

Vintage patike

Kad kažemo “vintage”, zapravo mislimo na klasične patike koje smo nosile pre nego što nas je preplavio trend “ugly” patika. Alexa nam je šapnula da ćemo se od ovog trenda definitivno pozdraviti u 2020. godini što nas na neki način zaista raduje. Na njoj smo vintage modele videli još u 2019, a jedva čekamo da vidimo njene izbore u ovoj novoj godini.

Mini haljina

U redu, da li su mini haljine ikada izlazile iz mode? Po nekom nepisanom pravilu, maksi haljine obožavamo leti, dok se tokom zime okrećemo kraćim varijantama koje se odlično slažu uz grilonke i najrazličitije modele čizama. I koliko god dugo da ih volimo i nosimo, nikada nam nije dosta modne inspiracije koju možemo pronaći kod drage nam Alexe.

Comments