Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

Takozvana ženska intuicija mogla bi imati biološko objašnjenje, povezano sa smanjenom prenatalnom izloženosti testosteronu koje žene dobijaju u materici. To bi moglo uzrokovati intuitivniji stav prema životu od muškaraca. Ovo su rezultati istraživanja koje su sproveli španski naučnici sa univerziteta Grenada, univerziteta Barcelona Pompeu Fabra i londonskog univerziteta Middlesex. Istraživanje je objavljeno u časopisu Psychoneuroendocrinology.

Prema tom istraživanju, prenatalna izloženost testosteronu uzrokuje razvoj područja mozga koja na neki način određuju ponašajuće trendove i tendencije kroz život svakog pojedinca, uključujući i ljude. Muškarci su izloženi većem nivou testosterona u materici, zbog kojih su voljniji rizikovat i manje su dvosmisleni od žena.

Intuicija se može definisati kao automatski, nesvesni proces i prema tome zahteva malen kognitivan napor. Ali, može biti definisana i kao refleksivno mišljenje, koje zahteva veći napor i svesnu analizu. Prva definicija bazira se na čulima i više je emotivna, dok je druga definicija analitična i više razumna.

Editors choice