Hot topics

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

1/2

Takozvana ženska intuicija mogla bi imati biološko objašnjenje, povezano sa smanjenom prenatalnom izloženosti testosteronu koje žene dobijaju u materici. To bi moglo uzrokovati intuitivniji stav prema životu od muškaraca. Ovo su rezultati istraživanja koje su sproveli španski naučnici sa univerziteta Grenada, univerziteta Barcelona Pompeu Fabra i londonskog univerziteta Middlesex. Istraživanje je objavljeno u časopisu Psychoneuroendocrinology.

Prema tom istraživanju, prenatalna izloženost testosteronu uzrokuje razvoj područja mozga koja na neki način određuju ponašajuće trendove i tendencije kroz život svakog pojedinca, uključujući i ljude. Muškarci su izloženi većem nivou testosterona u materici, zbog kojih su voljniji rizikovat i manje su dvosmisleni od žena.

Intuicija se može definisati kao automatski, nesvesni proces i prema tome zahteva malen kognitivan napor. Ali, može biti definisana i kao refleksivno mišljenje, koje zahteva veći napor i svesnu analizu. Prva definicija bazira se na čulima i više je emotivna, dok je druga definicija analitična i više razumna.

Editors choice