Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Takozvana ženska intuicija mogla bi imati biološko objašnjenje, povezano sa smanjenom prenatalnom izloženosti testosteronu koje žene dobijaju u materici. To bi moglo uzrokovati intuitivniji stav prema životu od muškaraca. Ovo su rezultati istraživanja koje su sproveli španski naučnici sa univerziteta Grenada, univerziteta Barcelona Pompeu Fabra i londonskog univerziteta Middlesex. Istraživanje je objavljeno u časopisu Psychoneuroendocrinology.

Prema tom istraživanju, prenatalna izloženost testosteronu uzrokuje razvoj područja mozga koja na neki način određuju ponašajuće trendove i tendencije kroz život svakog pojedinca, uključujući i ljude. Muškarci su izloženi većem nivou testosterona u materici, zbog kojih su voljniji rizikovat i manje su dvosmisleni od žena.

Intuicija se može definisati kao automatski, nesvesni proces i prema tome zahteva malen kognitivan napor. Ali, može biti definisana i kao refleksivno mišljenje, koje zahteva veći napor i svesnu analizu. Prva definicija bazira se na čulima i više je emotivna, dok je druga definicija analitična i više razumna.

Editors choice