Nemoj da si negde napisala da ne umem da kuvam i da čistim kao mačka repom, jer onda neću ni toliko da se potrudim, da znaš, pa onda ti kuvaj i sređuj, sa tim nosem u oblacima ima da završiš do laktova u čorbi i do guše u prašini” preti domaćica. Rekoh vam, očajna. Ponekad se stvarno potrudi, ali samo onda kad se sve druge umore i povuku u privatnost malog mozga. Onda ona mazne malo inspiracije od spisateljice, malo strasti od ljubavnice, malo požrtvovanja od majke, malo multitaskinga od kamiondžijke, ubaci u petu brzinu i za dva sata sredi sve što ima da se sredi i napravi kompletan ručak i još se istušira i opere kosu i obavi depilaciju i posle časkom oriba kupatilo. To su joj najsjajniji trenuci i tada joj se spisateljica divi do imbecilnosti.

blog 1 Gde su i šta rade sve žene u meni? (BLOG)

Ljubavnica ume da preplavi i sludi sve moje žene. Ona nikog ne sluša, ne prima savete, ne zanima je šta drugi misle, žele, osećaju – osim onog ko je zanima – ali žene u meni su joj zahvalne. Kad ona preuzme, one uzmu odmor. Jer ljubavnica je toliko puna energije, toliko je luda i jaka, da može sve što i one i to bolje – ako hoće. A ponekad hoće. Kad nema gde da usmeri svoju ludačku ljubavnu energiju, ona preuzima spisateljicu, domaćicu, kamiondžijku i majku, odjednom. Toliko je zabavna. Nama ostalim ženama u meni. A izgleda da je drugima baš naporna.

Ponekad se sve žene u meni smore. Opadne im naboj, obuzme ih malodušnost i letargija i onda uključe automatskog pilota. Robotiraju. Dok neku do njih ne probudi neki autentičan poziv, neko obraćanje izvoru postojanja, koje uvek, uvek, uvek, zahteva reakciju i akciju.

Sve žene u meni su uvek spremne da odgovore na poziv. Čak i kad spavaju.

Pročitajte još i ovo:

Kad mladost prođe, počinje bolja polovina života (BLOG)

Dijalog sa zlom komšinicom: Kada ćeš da nađeš dečka (BLOG)

Suština pozitivnog razmišljanja

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com

Aleksina Đorđević

 

Comments