Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Na ovog vanserijski talentovanog MC-a sam naletela sasvim slučajno. Inače opsednuta muzikom grupe The Streets i fenomenalnim tekstovima Majk Skinera (Mike Skinner), nisam mogla da se saberem od sreće kad sam videla da je na sajtu Guardian Music “The Streets Takeover Week”. Naime, sajt Guardian prepusti, s vremena na vreme, uredništvo te stranice nekom umetniku, s namerom da isti preporuči nekoliko bendova, novih nada ili jednostavno da iznese mišljenje o svojim omiljenim izvođačima.

artworks 000004578450 249p2c original Ghostpoet – osveženje na britanskoj muzičkoj sceni

Tu je na scenu stupio Ghostpoet (Ghostpoet), kao Majk Skinerov omiljeni “bacač rima” ili kulturnije rečeno reper, tekstopisac, MC. Pustila sam YouTube video i čekala. Posle 15 sekundi sam bila hipnotisana pomalo bolesnim ritmom pesme “Cash And Carry Me Home” i njegovim mekim, lenjim glasom. Ova pesma je prvi singl sa njegovog albuma “Peanut Butter Blues & Melancholy Jam” i govori o jutarnjem mamurlku posle divlje noći koje se delimično ne seća. Savršeno opisano sledećom rimom: “please please take me home/I’m out of my comfort zone/the liquids wearing off/now I just feel alone”.


Ghostpoet – Cash and Carry me Home

Ovaj 24-godišnjak je već pre pojavljivanja na Guardian Music kao New Band of a Day, pokupio simpatije uticajnog Džajls Pitersona (Gilles Petersona) sa BBC Radio-a 1, čoveka nepogrešivog ukusa, koji je zadužio generacije dobrom muzikom, čije su preporuke dragocene. Repujući za Pitersonovu izdavačku kuću “Brownswood Recordings” izdao je EP “The Sound of Strangers” u junu 2010. godine, koji sadrži četiri pesme. Publika ga je sjajno prihvatila, a potom je Ghostpoet dobio sjajne preporuke najznačajnijih muzičkih blogova i proglašavaju ga mlađim Gil Skot Heronom (Gil Scott-Heron).

ghost poet05 website image wlvx wuxga Ghostpoet – osveženje na britanskoj muzičkoj sceni

Prirodno, uskoro je izdao prvi single “Cash & Carry Me Home” u januaru ove godine, a u februaru i ceo album “Peanut Butter Blues & Melancholy Jam”. Album je tipični predstavnik londonske muzičke scene i svako ko je voli će potpuno uživati u njemu. Produkciju albuma je radio sam, a inspiraciju je nalazio u svemu što je ranije slušao: indie bendovi, elektronska muzika, dance muzika, hip-hop, zatim izvođači: The Streets, Roots Manuva, Ty, itd.

Drugi singl i spot “Survive It” izbacuje 9. maja, kao uvod u predstojeću turneju po Britaniji. Ovaj singl sa ženskim vokalima u refrenu je jedan od uspešnijih na albumu. Može se jednostavno svrstati u pesmu o depresiji i mehaničkom življenju dan za danom, al sa dozom optimizma na kraju.


“Survive It”

Još od Ruts Manuve (Roots Manuva) i njegovog debitantskog albuma“Brand New Second Hand”, na britanskoj sceni se dugo nije pojavio ovakav hip-hop album. Kad ga preslušate, shvatićete da je autotunes davno zaboravljena noćna mora. Pesme se stapaju jedna u drugu, ceo album ima melanholičan ton i jedinstvenu melodiju.

Kvalitet zvuka i iskrenost tekstova su ono što čini ovaj album ovako velikim. Ghostpoet će svakako ostaviti svoj pečat u 2011. godini.

Ghostpoet & Rox – To Something

Nemojte dozvoliti da vas njegov šeširić i naočare zavaraju, ovaj momak je nešto posebno. Topla preporuka!


Mirjam Mitrović je vanvremenski nasmejana. Krije da je intelektualka, ali ne može da sakrije nemirni duh. Hiperaktivna i uvek spremna na besprekoran i pozitivan “hejt”. U dan joj stane više nego u nečiju nedelju. U klubu pesme i bitove prepoznaje i pre nego što provire iz zvučnika, a izvođačima vrednim pažnje zna i srednje ime. Bez mobilnog ne ide nigde. Twitter proverava redovnije od pošte, i za nju je je sve stvar volje, a ne mogućnosti. Širokog osmeha i srca, neće vas ostaviti ravnodušnim.

Editors choice