U intimnoj atmosferi romantičnog istarskog imanja “Stancia Meneghetti”, kraj Rovinja, prijatelji i partneri kompanije “Terra Divina” iz Srbije i Hrvatske, imali su priliku da se na lep i neobičan način upoznaju sa novim albumom Zlatana Stipšića Gibonnija, pod nazivom “20th Century Man”. Numere na engleskom jeziku poput “Ain’t Bad Enough For R’n’R” i “Kids In Uniform”, balade “Hide The Mirror” i “Broken Finger”, i svakako pesma koja je otvorila album “Hey Crow” – koje je popularni Gibo tom prilikom izveo, prisutni gosti su pozdravili sa neskrivenim zadovoljstvom, dok su istovremeno uživali u već dobro poznatim istarskim vinima koja su, baš zahvaljujući kompaniji “Terra Divina”, već godinama izuzetno popularna i u Beogradu i Srbiji. “Terra Divina” se ovoga puta uz MTV pojavljuje i kao izdavač Gibonnijevog albuma “20 Century Man” za Srbiju i to u ekskluzivnom zajedničkom izdanju sa “domaćim” live albumom koji tako upravo kod nas doživljava svoju premijeru.

Gibonnijev novi album “20th Century Man” prvi je u karijeri snimljen na engleskom jeziku i namenjen je pre svega evropskom tržištu. Album je producirao britanski producent i dobitnik Grammy-a Endi Rajt (Andy Wright), poznat po saradnji sa izvođačima kao što su Massive Attack, Eurythmics, Simple Minds, Simply Red. “20th Century Man” je u najvećem delu sniman i produciran u “Abbey Road” studiju u Londonu i donosi osam potpuno novih Gibonnijevih pesama na engleskom jeziku, zajedno sa dve nove obrade pesama sa poslednjeg albuma “Toleranca”.

DSC 2689 Gibonni promovisao novi album “20th Century Man”

Gibonni promovisao novi album “20th Century Man”

Saradnja između jednog od najvećih muzičkih imena iz regiona i kompanije “Terra Divina” nije posebno iznenađenje. Ona traje već nekoliko godina. Uspešno je započeta na Mokinskoj fešti pre nepune dve godine, gde je Gibonni nastupio kao specijalno iznenađenje, nastavljena je i u okviru prošlogodišnjeg koncerta u Umagu, a po svemu sudeći i ubuduće ćemo uživati u neponovljivim događajima i jedinstvenom spoju prepoznatljivog zvuka Zlatana Stipšića Gibonnija i predivnog ukusa istarskih vina.

Gibonni i Bane Brkljac Gibonni promovisao novi album “20th Century Man”

Gibonni i Bane Brkljač

Gibonni će ovog leta još jednom obradovati svoje fanove, i to još jednim albumom. Reč je o “domaćem” live albumu koji je ovih dana takođe najavljen novim singlom “Slavim ove dane što si tu” live (ft. Maya Azucena & London Gospel Community Choir), i pratećim video spotom koji potpisuju Marcela Zanki i Žare Batinović.

Sutra na Wannabe Magazineu pogledajte i ekskluzivan video intervju!

Comments