Brineta prozirnog tena Tes Helfier (Tess Hellfeuer) odlično je odigrala ulogu koloritne ulične dame za “Glamour Paris”. Prirodna blagost nijanse njenog tena liči na idealno platno za slikanje. Međutim, četkicu je zamijenio fotoaparat a Tesin lik se uklopio u viziju umjetnika. Naslovnica važi za mjesec koji je pred nama – oktobar, a najavljuje početak jeseni u šarenoj paleti!

U zanimljivoj igri “Glamurovog” editorijala susreli su se moda i umjetnost. Fotograf Endžiru Zorita (Aingeru Zorita) potpisuje kadrove vrijedne pažnje. Stilski vodič čini tročlani tim: Sebastijan Kambos (Sebastian Cambos), Virdžinija Benaroh (Virginie Benarroch) i Donatela Masko (Donatella Musco). Naslovnica i cjelokupan editorijal donose ekcentričnost kao must have sezone! Modni valer ubraja dizajnerski spektar Acne, Prade, Miu Miu, Lanvin, Boss, Chanel, Emporio Armani i mnogih drugih. 30 plus stranica veselog editorijala priziva urbanu eleganciju sa uspješno postignutom ravnotežom između street style look-a i dizajna po mjeri dame. Uvažimo pogledom freške realizacije modnih umjetnika ali i uspješnih stilista koji stvaraju kombinacije snova. Vizuelna komunikacija ovih komada predstavlja izazov – na igru!

Slika 18 Glamour Paris: Sve boje naslovnice

Otkačeni Lanvin blejzer print

Slika 24 Glamour Paris: Sve boje naslovnice

Plavetno nebo od Carvena

Slika 33 Glamour Paris: Sve boje naslovnice

Jedan ali dovoljan – plavi ton

Slika 43 Glamour Paris: Sve boje naslovnice

Spajanje nespojivog – dezeni

Slika 52 Glamour Paris: Sve boje naslovnice

Prada "kocke“ + Miu Miu tufne

Slika 61 Glamour Paris: Sve boje naslovnice

Ljubičasti kaput Stella Mc Cartney na size plus beskonačno

Bilo da se odlučite za jedan upečatljiv ton ili da napravite kolaž suprotnih dezena, ne zaboravite da je došlo pet minuta za umjetnost – umješnost! Krenite u igru slobode uklapanja.

Slika 71 Glamour Paris: Sve boje naslovnice

Mix šarenih komada za uličnu igru

Slika 81 Glamour Paris: Sve boje naslovnice

Ultraroze iz Chanela


Jana Radonjić – ime iza bloga estheticsense, vizuelna umjetnica bavi se estetikom i psihologijom (vizuelnih) umjetnosti, kreativnim pisanjem a često se nađe i u ulozi kostimografa i scenografa. Najviše značaja pridaje „oplemenjivanju društva“ kroz različite umjetničke forme.

Comments