Svi ponekad želimo da se osetimo kao prave filmske zvezde. Bar na trenutak, omogućićemo vam to. Zaronite zajedno sa nama u luksuz hotela širom sveta.

“Hotel Beverly Hills”, Los Anđeles

Odsedanje ovde je skupo, košta najmanje $275 za noć, a postoji i sistem kategorizacije gostiju pomoću kartica – belih za građanstvo, plavih za obične bogataše i ružičastih za superzvezde. Ali možete da dođete i kao posetilac da biste nešto pojeli i upijali atmosferu restorana “The Polo Lounge” – iz kojeg je šezdestih godina Mija Farou (Mia Farrow) izbačena jer je nosila pantalone. Tu su još i kafana “Cabana Club Cafe”, u kojoj možete da pozirate pored bazena, čajdžinica “T Lounge”, u kojoj se nalazi mali zlatni klavir, i najjeftiniji od svih, restoran “The Fountain Coffee Room”, u kojem možete da pojedete američki doručak ili tost i frape od jagoda. Ambijent je upotpunjen originalnim krivudavim šankom, kao i tapetama s lišćem bananovca i aparatom za sodu.

Slika 154 Glamurozni hoteli

Sam ulaz u hotel oduzeće vam dah

“Copacabana Palace”, Rio de Žaneiro

U Brazilu ćete, ako sletite u Rio, pronaći i ovaj predivni hotel u stilu art deko, izgrađen 1923. Dok hotelsku sobu ovde većina nas ne može da priušti, pijuckanje kaipirinja u “Piano Baru” ili restoranu “Pergula”, koji se nalazi uz bazen, može. Možete da uživate u ostrigama ili karamelizovanom pačjem bataku. Zatim ustanite, malo prošetajte i posetite obližnji muzej “Carmen Miranda” na aveniji “Rui Barbosa Flamengo” – malen i očaravajući, baš poput nje!

Slika220 Glamurozni hoteli

U ovom hotelu u Riu, moći ćete da uživate u svim pogodnostima filmske zvezde

“Parco dei Principi”, Sorento

Smešten na vrhu litice iznad jarkoplavog Napuljskog zaliva, ovaj hotel je pravo mesto za poziranje u trapez haljini Pucci i paru cipela Ferragamo. Hotelsko zdanje predstavlja izvanrednu vremensku kapsulu italijanskog posleratnog stila, a projektovao ga je genijalni italijanski arhitekta i dizajner Đio Ponti (Gio Ponti). Uđite kroz vrata od kovanog gvožđa pored prašnjavog puta uz jeftine hotele, šetajući kroz bujne vrtove s visokim palmama, pored dva zapanjujuća skulpturalna bazena, pa sve do potpuno belog modernizma hotelskog zdanja. Duboko udahnite, visoko uzdignite glavu i uđite u predvorje. Skrenite desno i naći ćete se u jarkoplavo-belom baru. Ovde možete da sedite na Pontijevim stolicama od plavog vinila s drvenim nogama, iskrenutim na spolja, tipičnim za šezdesete. Belissimo!

Slika314 Glamurozni hoteli

Prelepo zdanje sa pogledom na more

“L Carlton”, Kan

Otvoren je 1911. i njegov dizajn uključuje dve velike kupole za koje se tvrdi da su oblikovane prema grudima jedne od najpoznatijih francuskih kurtizana – La Bel Otero (La Belle Otero). Ovde su odsedali neki od najslavnijih parova na svetu: Grejs Keli (Grace Kelly) i princ Renije (Rainier) upoznali su se na fotografisanju u hotelu za vreme filmskog festivala u Kanu 1955, na kom je ona promovisala Hičkokov (Alfred Hitchcock) film “Uhvatite lopova” (To Catch a Thief).

Sada je to hotel u kojem se odseda prvenstveno tokom godišnjeg filmskog festivala. Loša vest je što je jako skup: apartman “Sean Connery” košta £12,000 za noć. Ali van sezone neke sobe mogu da budu iznenađujuće jeftine.

Slika412 Glamurozni hoteli

Noću je pogled na hotel čaroban

“Claridge’s”, London

Hotel se nalazi u samom srcu Mejfera, udaljen dva minuta od mondenskih butika na Bond Streetu i poseduje fantastičan šampanj bar s vlastitim ulazom s Davie Streeta. Tamo ćete moći da uživate u njegovom art deko enterijeru uz flašu domaćeg šampanjca. Savet – obratite pažnju na omote albuma koje drže lovci na autograme koji vrebaju napolju i znaćete da li se isplati da pričekate. Jedina zvezda koju tamo nećete videti jeste Kortni Lav (Courtney Love), koja je, navodno, isterana nakon što je 2007. cigaretom slučajno izazvala požar.

Slika57 Glamurozni hoteli

Prelep hotel u londonskom stilu


Sara Hadžić je Veliki zaljubljenik u književnost, prirodu i druženje. Uživa u dugim šetnjama po plaži i prelepim zalascima sunca. Užasno je romantična i nada se da će jednog dana upoznati svoju srodnu dušu. Iskrena, komunikativna, otvorena, tvrdoglava. Obožava da piše, čita, voli muziku- pored porodice i prijatelja, te tri stvari je apsolutno karakterišu. Vodi se parolom ”Bolje da uradiš nešto pa da se kaješ, nego da ne uradiš ništa.”

Comments