Smisao života glavna je tema o kojoj svi tako uspešno filozofiramo, a niko od nas nema krajnji zaključak. Svako živi drugačijim životom, te mu je i smisao istog drugčiji. Mada svima nam je zajedničko, koliko god bili iz drugačijih priča, da život živimo punim plućima, šta god to značilo. Nekome će to biti provod od jutra do sutra, nekome karijera i prosperitet na poslu, dok neko radost nalazi na stranicama starih prašnjavih knjiga. Hedonizam, slično lepoti subjektivan je doživljaj i šta god da nas čini srećnim, ne treba nikome dopustiti da nam to pokvari, jer hejteri će uvek da hejtuju.

Ne postoje male i velike stvari, postoji samo ono što želimo i to je jedino ispravno, šta god i kakvo god to bilo.

Smisao života nalazim u najrazličitijim stvarima koje uspevaju da mi poprave dan. Šolja kafe popijena sa najboljim drugaricama nakon kupovine, za koju zapravo nemamo para, ali uporno limitiramo kreditnu karticu. Fotografije, uspomene i priče sa putovanja, dok sve vreme razmišljam koja je sledeća avatura. Sećanje na detinjstvo i roditeljska pažnja kao da nisam 10 godina starija. Živim za rođendane, Nove godine i ostala slavlja gde pevamo i igramo kao da sutra ne postoji. Smisao je ono što dolazi, i sećanje na lepo što je prošlo. Smisao života je pouka koju izvlačim iz loše donesenih odluka i ambicija koju nalazim u teškim trenucima. Smisao je da ustanem svaki put kada padnem i ne dozvolim nikome da me pregazi. Moj smisao života je da sve lepo i ružno oko sebe podelim sa ljudima koji me vole i koje volim.

happy humor friends fingers happiness Glavom kroz zid: Smisao života je...

Ljubav, naravno, kruna smisla života, oko nje se vrti život i, za mene, ona se vrti oko života. Ne mislim samo na romantičnu ljubav, mislim na ljubav uopšte koju imam prema svetu, ljudima oko sebe. Osmeh, lepa reč, pozitivna energija kojom zračim moj su štit, njime od sebe teram natmurena i neprijatna lica, ubeđena sam da ovakva pojava utiče na te “od ranog jutra nadrndane likove” da se bar malo razvesele, a ako ne, moj dan svojim namćorastim nastupom neće pokvariti. I svakako ljubav prema njemu, koji vrti ringišpil u mojoj glavi kao nijedan dosad. Smisao života je u smehu tvom, dragi moj, jer bez njega zaista nema smisla, u tvom dečačkom pogledu dok maštamo o nekom životu iz budućnosti. Ne mora ništa da bude, ali smisao života je da se držim i verujem u nas dvoje.

Moj smisao života je da se razlikujem, da ne budem copy-paste devojka, rob mode i životnih trendova, već da sama sebe kreiram onako kako se najbolje osećam. Euforija koju ovaj vek spoznaje nosi sa sobom, meni ništa ne znači, ja upijam poslednji zrak sunca, budim se uz dobru muziku i nisam u žurbi čak i kad nemam vremena. Idem dalje tamo gde svi staju i ne vraćam se. Ne patim za onim izgubljenim, jer da je zaista vredelo čuvala bih ga mnogo bolje. Bačeni smo u ovaj svet, bez pitanja da li želimo, i zato je moj smisao života da najbolje napravim od toga.

Maja Maksimović

Comments